Μια νέα συσκευή πρωτότυπο αποκαλύφθηκε στην έκθεση CES 2012 που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, η οποία συνδιάζει τη φορητότητα ενός tablet με τις επιδόσεις ενός επιτραπέζιου Η/Υ.

 

Η συσκευή έχει το όνομα Fiona, ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τρέχει απροβλημάτιστα τα τελευταία video games υψηλών προδιαγραφών της αγοράς. Στο trailer που δημοσιεύτηκε βλέπουμε τη συσκευή Fiona να τρέχει παιχνίδια όπως το Firefall και το Assassin's Creed: Brotherhood. Η εταιρεία Razer η οποία αναπτύσει τη συσκευή ισχυρίζεται ότι μπορεί να τρέξει παιχνίδια χωρίς καμία ειδική τροποποίηση που να την υποστηρίζει.

 

Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη του πληκτρολογίου και του ποντικιού, η Fiona διαθέτει χειριστήριο στα πλαινά της εξοπλισμένο με κουμπιά και αναλογικό χειριστήριο τεσσάρων κατευθύνσεων με γυροσκοπικό αισθητήρα. Η οθόνη είναι 10” ιντσών ανάλυσης 1280x800 υποστηρίζοντας ήχο τεχνολογίας Dolby 7.1 surround.

 

 

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της συσκευής Fiona ευελπιστεί να προσελκύσει νέους προγραμματιστές έτσι ώστε να αναπτύξουν καινούργια παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τη συσκευή τους. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής στην αγορά δεν έχει ανακοινωθεί, σύντομα όμως να κυκλοφορήσει μία έκδοσή της ειδικά για τους προγραμματιστές.

 

Link.png Site: arstechnica.com

Link.png Site: razerzone.com