Η Toshiba σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την πρώτη αμφίδρομη SD κάρτα μνήμης το 2012 χρησιμοποιώντας την τεχνολογία FlashAir. Ενώ μέχρι και σήμερα οι αντίστοιχες κάρτες μνήμης είχαν τη δυνατότητα να στέλνουν μέσω WiFi video και δεδομένα απευθείας από τη συσκευή που είναι τοποθετημένες σε κάποια ιστοσελίδα ή στο Facebook (προϊόντα Eye-Fi), το αντίθετο δεν είχε υλοποιηθεί εμπορικά.

 

110831_SDcardEng.jpg

 

Η σειρά FlashAir υπόσχεται να το κάνει πραγματικότητα επιτρέποντας τις συσκευές όχι απλά να στέλνουν εικόνες, μουσική και video σε υπηρεσίες, αλλά να λαμβάνουν επίσης περιεχόμενο από smartphones, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν εγκατεστημένη μία αντίστοιχη κάρτα μνήμης.

 

Η Toshiba ισχυρίζεται επίσης ότι οι κάρτες μνήμης FlashAir έχουν λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

 

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τη νέα σειρά FlashAir στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2012 και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή της, υπολογίζεται ότι η έκδοση με χωρητικότητα 8GB (η οποία μάλλον θα είναι και η μοναδική) θα κοστολογείται στα $90.

 

Link.png Site: neowin.net