Ένα ανθρώπινο σώμα σε ηρεμία παράγει 100 watt θερμότητας, ποσότητα αρκετή για να ανάψει μια λάμπα. Όταν αρχίσει να ασκείται, ο αριθμός ανεβαίνει στα 1.000 watt, ποσότητα αρκετή για να τροφοδοτήσει ένα μικρό σπίτι.

Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά η Matrix Industries, η εταιρεία που κατασκεύασε ένα «έξυπνο» ρολόι που αντί για μπαταρία τροφοδοτείται με ενέργεια από την θερμότητα που παράγει ο ίδιος ο κάτοχός του (δεν θα μας έκανε εντύπωση αν μαθαίναμε πως η εταιρεία εμπνεύστηκε το όνομά της από την ομώνυμη ταινία).

Το Matrix PowerWatch Χ πρόκειται για την νέα, βελτιωμένη έκδοση του αρχικού PowerWatch που η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2016. Η υπόσχεση ήταν η ίδια και το ρολόι πράγματι χρησιμοποιούσε έναν μετατροπέα θερμοηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτείται με ενέργεια που παραγόταν αποκλειστικά από την θερμότητα που εκλυόταν από το σώμα. Τα πράγματα που μπορούσε να κάνει το αρχικό μοντέλο, όμως, περιοριζόταν σε μια υποτυπώδη καταγραφή άσκησης και στο να λέει, προφανώς, την ώρα.

Αντίθετα, φέτος το PowerWatch X προσθέτει υποστήριξη για προβολή ειδοποιήσεων από το κινητό μέσω Bluetooth. Εάν προσθέσουμε σε αυτά το ότι καταγράφει τις θερμίδες που καίτε, καθώς και την καταγραφή της άσκησης και του ύπνου, τότε μπορούμε άνετα να το θεωρήσουμε ως ένα σωστό smartwatch. Ασφαλώς, η ποιότητα κατασκευής και οι λειτουργίες που προσφέρει δεν μπορούν να συγκριθούν ακόμη και με τα μέτρια έξυπνα ρολόγια της αγοράς. Πρόκειται ωστόσο για μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία που θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μέλλον.

DSC_0042.jpg.2330c6cb6c96a37e96cfb5130f192a12.jpg

Το PowerWatch X είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες στην τιμή των 249,99 δολαρίων και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

  • Like 4