Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι το πρωινό ξύπνημα.

Η απάντηση της εταιρείας Pavlok είναι το Shock Clock band, το οποίο ξυπνάει τον χρήστη με ένα μικρό ηλεκτροσόκ.

 

Ο τρόπος λειτουργίας του Shock Clock είναι αρκετά απλός. Ο χρήστης ορίζει την επιθυμητή ώρα αφύπνισης και επιλέγει εάν επιθυμεί να ξυπνήσει με δόνηση του band, αναπαραγωγή ήχου ή ηλεκτροσόκ, με τη δυνατότητα να ορίσει έναν συνδυασμό από τα παραπάνω, με τη σειρά που επιθυμεί.

 

Το Shock Clock προορίζεται για όσους πατούν την επιλογή της αναβολής συχνά στο ξυπνητήρι τους, όμως η Pavlok ισχυρίζεται ότι στόχος του προϊόντος δεν είναι να ξυπνάει καθημερινά τον χρήστη με ηλεκτροσόκ, αλλά μέσω της συγκεκριμένης "θεραπείας αποστροφής" να βοηθήσει τα άτομα να ξυπνούν πρόθυμα το πρωί, επιθυμώντας να αποφύγουν το ηλεκτροσόκ.

 

Η Pavlok είχε κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο προϊόν (Pavlok) πριν από μερικά χρόνια, το οποίο επίσης αξιοποιεί το ηλεκτροσόκ, για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν τη ζάχαρη ή το κάπνισμα. Το Shock Clock συγχρονίζεται με την εφαρμογή Alarm της Pavlok, που είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Άτομα που το έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν ότι το ηλεκτροσόκ δεν είναι εξαιρετικά ισχυρό, όμως είναι πιο ισχυρό από ότι φαντάζονταν.

 

Όσοι υποστηρίξουν το Shock Clock μέσω crowdfunding θα το αποκτήσουν με τιμή $79, ενώ η κανονική του τιμή θα είναι $100.

 

Link.png Site: Engadget