Το 2015 είδαμε αρκετές κυκλοφορίες έξυπνων ρολογιών που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android Wear, με την πρόταση της Tag Heuer, του δημοφιλή κατασκευαστή ρολογιών από την Ελβετία, να είναι μία από αυτές που ξεχώρισαν.

Στη CES 2016, μπορέσαμε να δούμε από κοντά το μοντέλο Connected της Tag Heuer που αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά για την ώρα Android smartwatch με τιμή $1500, αποτελώντας προιόν συνεργασίας της Tag Heuer με την Google και την Intel που είναι υπεύθυνη για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή της σειράς Atom από την Intel, me 1GB μνήμη, διπλάσια από τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια της αγοράς, αλλά και αποθηκευτικό χώρο 4GB.

 

 

Η εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής είναι δύο από τους λόγους που κάνουν το Connected να ξεχωρίζει από την πληθώρα των android ρολογιών της αγοράς. Όσον αφορά την εμφάνιση, αυτή είναι εντυπωσιακή αφού στηρίζεται σε ένα κλασσικό μοντέλο της εταιρείας, το Carrera, ενώ ξεχωρίζει η κάσα από τιτάνιο διαμέτρου 46 χιλιοστών. Το πάχος του των 12.8 χιλιοστών είναι με διαφορά το μεγαλύτερο που έχουμε παρατηρήσει σε Android smartwatch αν και η αίσθητη του στο χέρι μας, ήταν αρκετά καλή.

 

P1040399.jpg


Tag Heuer Connected

Tag Heuer Connected

 

Δίνει πάντως την αίσθηση πολυτέλειας που είναι άλλωστε και ο κύριος λόγος για τον οποίο ο κατασκευαστής από την ελβετία επέλεξε να δημιουργήσει ένα smartwatch, με διάφορες εμφανίσεις της ώρας οι οποίες θυμίζουν το Carrera, περιλαμβάνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά πάνως δεν περιλαμβάνεται αισθητήρας ανάγνωσης καρδιακών παλμών, σε αντίθεση με τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android Wear.

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ