Η γνωστή εταιρεία ωρολογοποιία Breitling παρουσίασε τον πρώτο της… έξυπνο χρονογράφο, δηλαδή... περίπου.

Το B55 Connected δεν διαθέτει ένα σωρό εφαρμογές όπως το Apple Watch ή τα έξυπνα ρολόγια με Android Wear, ενώ δεν διαθέτει και οθόνη αφής ή πλήκτρα αφής. Οπότε θα λέγαμε ότι το B55 Connected είναι περισσότερο ένας σύγχρονος κλασικός χρονογράφος παρά ένα έξυπνο ρολόϊ.

 

Η εταιρεία ήθελε να διατηρήσει το στοιχείο της απλότητας στον χρονογράφο της και έτσι τα περισσότερα χειριστήρια και λειτουργίες βρίσκονται στην εφαρμογή για smartphones που έχει δημιουργήσει. Χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα Bluetooth LE, το ρολόϊ μπορεί και συγχρονίζεται με την εφαρμογή της Breitling και όλες οι ρυθμίσεις –όπως η ρύθμιση της ώρας, της ημερομηνίας ή του ξυπνητηριού – μπορούν να οριστούν από το σχετικό app.

 

Ο χρήστης επίσης μπορεί να ορίσει έως δύο υπενθυμίσεις, πέρα από το ξυπνητήρι και εδώ είναι που τελειώνουν και οι… έξυπνες λειτουργίες, αφού το ρολόϊ δεν μπορεί να δείξει ειδοποιήσεις, να κάνει κλήσεις ή να διαβάζει emails.

Όπως αναφέραμε, η απλότητα ήταν “ηθελημένη” αφού όπως δηλώνει η εταιρεία “ο χρονογράφος παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος” και πως κάποιες λειτουργίες υπάρχουν απλώς για να βελτιστοποιήσουν την χρηστικότητα.

 

 

Link.png Site: SlashGear