Όταν στη Nokia αντιλήφθηκαν ότι η εξαγορά της Withings δεν είχε κάποιο ουσιαστικό όφελος, παρά απορροφούσε πόρους χωρίς αντίκρισμα, αποφασίστηκε να πουληθεί το τμήμα «ψηφιακής υγείας» που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Φινλανδικής εταιρείας, ξανά πίσω στον συνιδρυτή της Withings, Éric Carreel.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας μετά την ανεξαρτητοποίηση της Withings είναι το sport-oriented υβριδικό smartwatch, όπως το ονομάζει η ίδια η εταιρείας, Steel HR Sport.

Το πιθανότερο είναι πάντως η συσκευή να αναπτύχθηκε όταν η εταιρεία βρισκόταν ακόμα υπό την ιδιοκτησία της Nokia, και έρχεται σε ένα μέγεθος, με κάσα πάχους 13mm και διαμέτρου 40mm (συνδυάζεται με λουράκι 20mm από σιλικόνη ή και από δέρμα), η οποία διαθέτει εγχαραγμένη στεφάνη. Οι μεταλλικοί δείκτες με το ματ φινίρισμα και τις κόκκινες άκρες συνδυάζονται με ένα λευκού ή μαύρου χρώματος καντράν που προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί.

Ως υβριδικό smartwatch, εκτός από τους κλασικούς αναλογικούς δείκτες για τις ώρες και τα λεπτά, υπάρχει ένας μικρότερος μετρητής που δείχνει το ποσοστό προόδου μέχρι την επίτευξη του στόχου δραστηριότητας που έχεις ορίσει. Στο πάνω τμήμα του καντράν βρίσκεται μία στρογγυλή οθόνη OLED που απεικονίζει τον αριθμό των βημάτων, τους καρδιακούς παλμούς, την απόσταση, τις θερμίδες που έχεις «κάψει», διάφορες ειδοποιήσεις από το κινητό κ.ά. 

Ως ένα multi-sport hybrid smartwatch, επιτρέπει στον κάτοχό του να επιλέξει από περισσότερα από 30 αθλήματα ενώ επιπλέον διαθέτει λειτουργία αυτόματης αναγνώρισης του είδους της άσκησης.

Στα χαρακτηριστικά του επίσης συμπεριλαμβάνονται δυνατότητες Connected GPS και Fitness Level (εκτίμηση επιπέδου φυσικής κατάστασης και αντοχής, που βασίζεται στην κατά προσέγγιση μέτρησης της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, γνωστή και ως VO2 Max). Να αναφέρουμε, ότι με το χαρακτηριστικό Connected GPS εννοείται ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας το κινητό για την ανίχνευση της απόστασης, του ρυθμού ή για την χαρτογράφηση κ.ά.

makeityours-hrsport.jpg.e6372b8a8aad5baf22e965ed5b8020a0.jpg

Το Withings Steel HR Sport είναι αδιάβροχο και αντέχει σε βάθος 50 μέτρων. Όσον αφορά στην αυτονομία, με απλή χρήση υπόσχεται έως και 25 ημέρες λειτουργίας (και 20 ημέρες ακόμη με το power reserve mode) και έως 5 ημέρες με ενεργοποιημένο το «workout mode». Για να φορτίσει πλήρως δεν απαιτούνται περισσότερες από δύο ώρες ενώ μέσα σε περίπου μία ώρα, η μπαταρία του έχει επαναφορτιστεί στο 80% περίπου.

Το κόστος του νέου Withings Steel HR Sport που είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες είναι €199,95. Με το δερμάτινο λουράκι στοιχίζει €49,95 περισσότερα.

GSMArena