Η γνωστή εταιρεία Western Digital ανακοίνωσε πρόσφατα δύο σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 20TB,  οι οποίοι ανήκουν στις σειρές Ultrastar DC HC560 και WD Gold.

Οι δύο σκληροί δίσκοι ακολουθούν το πρότυπο 3,5” και κάνουν χρήση της τεχνολογίας της Western Digital, OptiNAND, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία  INAND Universal Flash Storage (UFS) Embedded Flash Drive (EFD) και τα παραδοσιακά platters των σκληρών δίσκων -εννέα σε αριθμό στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κάθε platter να διαθέτει χωρητικότητα 2,2TB.

Παράλληλα, οι δύο σκληροί δίσκοι Ultrastar DC HC560 20TB και WD Gold HDD 20TB αξιοποιούν την τεχνολογία Energy-Assisted Magentic Recording (EAMR), την τεχνολογία HelioSeal για την ελαχιστοποίηση της αντίστασης στα περιστρεφόμενα platters από τον απλό αέρα καθώς και έναν actuator (TSA) τριών σταδίων.

Οι δύο νέοι, τεράστιας χωρητικότητας σκληροί δίσκοι της Western Digital προορίζονται για επαγγελματικές εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, ο Ultrastar DC HC560 20TB πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις υποδομές παρόχων υπηρεσιών αποθήκευσης στο cloud (cloud storage), σε διακομιστές μικρών επιχειρήσεων καθώς και σε συστήματα ασφαλείας επιχειρήσεων και σε συσκευές NAS ενώ ο σκληρός δίσκος WD Gold HDD 20TB έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις που τρέχουν βαριές εργασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το κόστος του WD Gold HDD 20TB είναι $679,99. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το κόστος του Ultrastar DC HC560 20TB ωστόσο ο προκάτοχός του, Ultrastar DC HC550 με χωρητικότητα 18TB στοίχιζε περίπου $400 όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει.

  • Like 4