Η Western Digital παρουσίασε προσφάτως στην έκθεση CES μια νέα τεχνολογία υβριδικού solid state drive, γνωστού ως SSHD.

Η λύση αυτή συνδυάζει την ταχύτητα του SSD με την χωρητικότητα ενός συμβατικού σκληρού δίσκου, σαν αυτούς που έχουν κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά. Σύμφωνα με το Tech Report, η WD πιστεύει ότι οι μονάδες αποθήκευσης solid state, θα συνεχίσουν να κοστολογούνται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους συνήθεις δίσκους για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη. Ως εκ τούτου, εργάζονται πυρετωδώς στην παραγωγή ενός υβριδικού drive μέχρι οι τιμές να σημειώσουν πτώση σε πιο λογικά επίπεδα.

 

Στην έκθεση το demo της εταιρείας αποτελούνταν από διάφορα συγκριτικά tests για το πόσο γρήγορα φορτώνει μια εφαρμογή. Συγκεκριμένα η διαδικασία της φόρτωσης των εφαρμογών γινόταν σε 81 δευτερόλεπτα πάνω σε σκληρό δίσκο και 51 δευτερόλεπτα σε Solid State Drive. Το υβριδικό drive από την μεριά του κατάφερε να επιτελέσει την εργασία σε μόλις 55 δευτερόλεπτα.

 

Να σημειωθεί ακόμη, ότι σύμφωνα με την εταιρεία ότι τα προερχόμενα writes από το host system δεν αποθηκεύονται σε NAND, ενώ επιπροσθέτως το caching system, ελέγχεται από ένα firmware και λοιπούς software drivers. Το νέο drive της εταιρείας θα έρθει κάτω από το brand της σειράς Black line, πάχους μόλις 7mm, επιτρέποντας έτσι την είσοδό του σε λεπτά notebooks ενώ αναμένεται να καταφθάσει σε χωρητικότητες των 500GB και 1TB.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51302-western-digital-showcases-hybrid-sshd-technology-during-ces.html[/url]']techspot.com