Μια είδηση που αφορά μια νέα προσπάθεια ανάπτυξης ενός ακόμα ασύρματου πρωτοκόλλου για τους υπολογιστές μας και όχι μόνο, ίσως και να μην ενδιέφερε πολύ τους αναγνώστες ενός τεχνολογικού forum, μιας και τέτοιες απόπειρες γίνονται συχνά και συνήθως, χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται όμως πως το TransferJet, διαφέρει.

 

Ο λόγος που το νέο αυτό πρωτόκολλο κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι απλός: Οι εταιρείες που το υποστηρίζουν είναι τόσο μεγάλες και τόσο πολλές, που αναμφίβολλα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

 

Έτσι λοιπόν, ας πούμε δυο λόγια για την προσπάθεια αυτή. Το TransferJet είναι μια απλή Ασύρματη Τεχνολογία Μικρής Εμβέλειας, που επιτρέπει τη μεταφορά υψηλής ανάλυσης video, μουσικής και εικόνων, απλά με το άγγιγμα δύο συσκευών, έτσι ώστε να ξεκινήσει αυτόματα η μεταφορά των αρχείων.

 

Φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είναι. Απλά αγγίζοντας με την ψηφιακή μας κάμερα μια τηλεόραση, θα μπορούμε άμεσα να δούμε τις εικόνες μας να προβάλλονται σε αυτήν. Με το άγγιγμα ενός κινητού τηλεφώνου με ένα MP3 Player, θα μπορούμε άμεσα να κατεβάσουμε μουσική από το Διαδίκτυο. Και οι συνδυασμοί είναι πρακτικά άπειροι, ενώ παρέχεται και η μέγιστη ασφάλεια, μιας και για να γίνει η επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών, χρειάζεται να έχουμε σχεδόν άμεση επαφή μεταξύ τους, άρα δύσκολα κάποιος κακόβουλος χρήστης θα μπορεί να μας επηρρεάσει.

 

Το TransferJet δε θα είναι όμως μόνο πανεύκολο στη χρήση, αλλά και πολύ γρήγορο. Η θεωρητική του ταχύτητα αγγίζει τα 560 Mbps, με τις πρώτες αναφορές να μιλάνε για πρακτική ταχύτητα της τάξης των 375 Mbps.

 

Source.png Πηγή: hwbox.gr