Όπως αναμενόταν, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της επίσημης έλευσης της Xiaomi στην Ελλάδα μέσω της Info Quest, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές.

Αρχικά από αύριο, θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά δύο μοντέλα της Xiaomi, το Redmi 3S καθώς και το Redmi Note 3, τα οποία θα διατίθενται με τιμή €189 και €229 αντίστοιχα, καθώς και με εγγύηση 2 ετών. Με μεταλλική unibody κατασκευή και στα 2 μοντέλα, το Redmi 3S διαθέτει οθόνη 5 ιντσών με HD ανάλυση και 8πύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 430 με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω microSD κάρτας. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13MP ενώ η μπαταρία υπόσχεται πολύ καλή αυτονομία με χωρητικότητα 4.100mAh. Το Redmi Note 3 έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών, Full HD ανάλυση, επεξεργαστή Snapdragon 650 με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει ανάλυση 16MP, η εμπρόσθια στα 5MP, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να είναι στα 4050mAh.

 

Επιπλέον και τα δύο μοντέλα έρχονται με υποστήριξη dual sim, microSD, ραδιοφωνικό δέκτη αλλά και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Στην επιφάνεια του Android 5 Lollipop υπάρχει το γραφικό περιβάλλον MIUI 8, με κανονική υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας και ελληνικό manual.

 

xiaomiroadmap.jpg

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Info Quest, νέα smartphone της Xiaomi όπως το Redmi Note 4 και το Mi Note 2, θα διατεθούν στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και λίγο μετά τα ακουστικά της Xiaomi αλλά και το Mi Box 4K, ενός Android TV set-top box για την τηλεόραση με υποστήριξη HDR. Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η προϊοντική γκάμα της Xiaomi στην Ελλάδα θα μεγαλώσει με την παρουσία του Mi Band 2, του αφυγραντήρα Air Purifier 1/2 αλλά και του Mi VR. Σε ότι αφορά την πιθανή κυκλοφορία του Mi Mix στην Ελλάδα, του smartphone με την οθόνη χωρίς περιθώρια, τα μέχρι τώρα δεδομένα αναφέρουν ότι η Xiaomi δεν είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το μοντέλο εκτός Κίνας όπου και πωλείται αποκλειστικά και σε περιορισμένες ποσότητες.

 

Ενδεικτικό της αγάπης που τρέφει το ελληνικό κοινό στα smartphones της Xiaomi είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, υπάρχουν ήδη ενεργοποιημένες 30 με 40.000 συσκευές της Xiaomi, χωρίς να υπήρχε επίσημη διανομή μέχρι σήμερα.