Με έντονη κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες, η κινεζική Xiaomi έχει δημιουργήσει αίσθηση με τις παρουσιάσεις των τελευταίων της μοντέλων, όπως αυτή του Redmi 3 το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Με όπλο του τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ποιότητα κατασκευής και την τιμή του, το Redmi 3 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στην ευρωπαική αγορά μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων αφού για την ώρα η Xiaomi δεν έχει αποφασίσει την επέκταση των πωλήσεων της εκτός Ασίας. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και τις προπαραγγελίες, το Redmi 3 θα διατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου με τιμή €150.

 

Η εμφάνιση του Redmi 3 κρίνεται ικανοποιητική, με τη Xiaomi να δημιουργεί ένα μεταλλικό smartphone κάτι που δε συνηθίζεται σε συσκευές κάτω από το οικονομικό φράγμα των €200. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Redmi 3 συναντάμε οκταπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm ως μέρος του Snaprdragon 616 SoC, με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD θύρας.

 

Υποστηρίζει χωρίς πρόβλημα τη σύνδεση με δίκτυα 4ης γενιάς, ενώ οι διαστάσεις της συσκευής είναι ικανοποιητικές (139,3 x 69,6 x 8,5) από τη στιγμή που και η οθόνη είναι στις 5 ίντσες, με HD ανάλυση. Διαθέτει δύο υποδοχές για SIM κάρτες ενώ από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν είναι χωρίς αμφιβολία η μπαταρία των 4.100mAh που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να χαρίσει στη συσκευή αυτονομία δύο ημερών.