Η Xiaomi επιβεβαίωσε τις φήμες και τελικά ανακοίνωσε το δικό της VR headset, ωστόσο ενδέχεται να μην είναι και αυτό που… περιμένατε, με την έννοια ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα καλοφτιαγμένο Google Cardboard.

Η Κινέζικη εταιρεία, με στόχο να “φέρει την εμπειρία VR σε ένα ευρύτερο κοινό” χρησιμοποίησε για την κατασκευή του Mi VR Play υλικά όπως τα Spandex και Lycra, και είναι συμβατό με smartphones που έχουν διαγώνιο οθόνης από τις 4,7 ίντσες στις 5,7 ίντσες, και τα οποία ασφαλίζονται στην θέση τους με φερμουάρ.

 

Για το Xiaomi VR Play η Κινέζικη εταιρεία ανέπτυξε επίσης και το δικό της λογισμικό, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση ταινιών και videos σε έναν εικονικό κινηματογράφο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Mi VR Play θα διατεθεί σε beta testers σχεδόν... δωρεάν (με τιμή περίπου 0,15 δολάρια) ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για το πόσοι θα συμμετάσχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα (έγινε πάντως γνωστό ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μπουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα).

 

Επίσης, δεν έγινε γνωστό ποια θα είναι η τελική τιμή της συσκευής όταν διατεθεί κανονικά στην αγορά. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Κινέζικη εταιρεία, το Mi VR Play θα κυκλοφορήσει σε ποικιλία από χρώματα και τολμηρά σχέδια.

 

gallery_286955_3222_26298.jpg

 

Link.png Site: TheVerge