Σε μικρή ανανέωση των λύσεων Android TV που παρέχει, προχώρησε σήμερα η Xiaomi παρουσιάζοντας τα Mi Box 4 και Mi Box 4c, αρχικά για την αγορά της Κίνας.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ίδιο σχεδιασμό, ενώ η κύρια αλλαγή βρίσκεται στο εσωτερικό τους όπου συναντάμε το ανανεωμένο chipset Amlogic S905L με τετραπύρηνο επεξεργαστή, και το οποίο προσφέρει σε σχέση με το παρελθόν υποστήριξη HDMI 2.0b καθώς και Hybrid Log Gamma HDR.  Ελαφρώς αλλαγμένο είναι το χειριστήριο στο οποίο το μικρόφωνο για τις φωνητικές  εντολές, βρίσκεται πλέον πάνω από το clickwheel. Κατά τα άλλα παραμένει η υποστήριξη αναπαραγωγής βίντεο ανάλυσης 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο για αρχεία HEVC/h.265 με υποστήριξη HDR10 ενώ στον τομέα του ήχου υποστηρίζονται τα κορυφαία πρότυπα DTS και Dolby Digital Plus μέσω οπτικής εξόδου ή της HDMI θύρας.

Το Mi Box 4 έρχεται με 2GB μνήμη καθώς και με 8GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν να επεκταθούν με τη σύνδεση ενός οπτικού μέσου στη USB 2.0 θύρα στο πίσω μέρος. Το Mi Box 4c έρχεται με τη μισή μνήμη (1GB) και σε αντίθεση με το μεγαλύτερο αδερφάκι του δεν υποστηρίζει Bluetooth καθώς και Dolby. Η κυκλοφορία και των δύο μοντέλων ξεκινά από την Κίνα την 1η Φεβρουαρίου με τιμή στα €45 περίπου για το Mi Box 4 και στα €32 για το Mi Box 4c. Η Xiaomi πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τα νέα της android tv box και στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και οι διαφορές με τις υπάρχουσες προτάσεις της εταιρείας δεν είναι μεγάλες.

gsmarena_003.jpg.b01eb0cc0daffd8c82b55c36e09c926d.jpg

GSMArena

  • Like 1