Όπως έχει γίνει γνωστό, η Xiaomi εκπροσωπείται κανονικά πια στη χώρα μας (Info Quest) και ήδη είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τα μοντέλα Redmi 3S και Redmi Note 3.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο ωστόσο του 2017, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Info Quest, θα κυκλοφορήσουν δύο ακόμη μοντέλα, τα Redmi Note 4 και Mi Note 2. Το τελευταίο το εντοπίσαμε στην έκθεση CES 2017 και δεν χάσαμε την ευκαιρία για ένα γρήγορο hands-on.

 

Πρόκειται για ένα όμορφο smartphone με την εμπρόσθια επιφάνεια να σχηματίζει καμπύλες με την κυρτή και από τις δύο πλευρές οθόνη στα πρότυπα του Galaxy S6 edge. Η οθόνη των 5,7 ιντσών, τεχνολογίας flexible OLED υποστηρίζει Full HD ανάλυση και καλύπτει το 77,2% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας. Οι καμπύλες όπως μπορείτε να δείτε και στο video συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και στην οπίσθια όψη του κινητού όπου συναντούν το μεταλλικό πλαίσιο.

 

Το Xiaomi Mi Note 2 βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 821 SoC, το οποίο συνοδεύουν 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (στην πλουσιότερη έκδοση). Η μπαταρία της συσκευής έχει 4070mAh και υποστηρίζει Quick Charging 3.0.

 

Η κάμερα για selfies βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels ενώ η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα της Sony ανάλυσης 22,5 Megapixels. Το σύστημα φακών αποτελείται από έξι οπτικά στοιχεία ενώ το διάφραγμα είναι f/2.0. Η κάμερα συνοδεύεται από dual tone LED flash ενώ από την συσκευή δεν απουσιάζει ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η υποστήριξη 4G LTE, η υποδοχή USB Type-C, το GPS, το NFC ή οι υπέρυθρες και φυσικά τα Bluetooth 4.2 και WiFi 802.11b/g/n/ac.

 

Όπως αναφέραμε, περιμένουμε την συσκευή στην χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς με τιμή άγνωστη για την ώρα (λογικά θα βρίσκεται γύρω από τα €500).