Το γραφικό περιβάλλον με το οποίο εξοπλίζει κάθε android smartphone που κατασκευάζει, ανανεώνει η Xiaomi παρουσιάζοντας την όγδοη έκδοση του.

Το MIUI8 έρχεται με σημαντικές αλλαγές, αρχής γενομένης από τον ανασχεδιασμό των κεντρικών εφαρμογών που κατασκευάζει η ίδια η Xiaomi, με έμφαση στη χρήση πιο απαλών χρωμάτων και μιας νέας γραμματοσειράς ειδικά για την κινεζική γλώσσα. Επιπλέον μια σειρά εφαρμογών όπως το WeChat και το QQ που έχουν αποκλειστικό ενδιαφέρον μόνο για την αγορά της Κίνας, αποκτούν υποστήριξη multi-window.

 

Από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που έχουν τις μεγαλύτερης αλλαγές, είναι αυτή της Γκαλερί με υποστήριξη φίλτρων, stickers, cropping καθώς και την εύκολη δημιουργία μουσικών βίντεο κάνοντας χρήση των φωτογραφιών και βίντεο που έχετε κάνει λήψη με το smartphone. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το διαμοιραστείτε με απλό swype από το κάτω μέρος της εφαρμογής. Η homescreen αλλά και η οθόνη κλειδώματος γίνονται πιο όμορφες με εναλλαγή wallpaper, και με τον χρήστη να μπορεί να επιλέγει εικόνες μέσα από 12 διαφορετικές κατηγορίες.

 

Θεωρητικά, τα συμβατά smartphones που θα εγκαταστήσουν το MIUI8 θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία εξαιτίας της ανανεωμένης λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας, με αυτόματη παύση σε οποιαδήποτε κίνηση πραγματοποιεί μια εφαρμογή στο παρασκήνιο, και με τη διακοπή άλλων εργασιών όπως ενημερώσεις ή συγχρονισμός δεδομένων που πραγματοποιούνται συνήθως όσο η συσκευή δε χρησιμοποιείται.

 

Το MIUI8 θα κυκλοφορήσει για αρκετά μοντέλα της Xiaomi μεταξύ των οποίων όλα τα μοντέλα Redmi και Mi Note, όπως επίσης και για τα Mi 2, 2S, 3, 4, 4C, 4S, 5, Max. Το πλάνο της εταιρείας προβλέπει την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου με την εγγρραφή να πραγματοποιείται από τις 16 Μαίου, ενώ η πρώτη δοκιμασική ROM θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου. Στις 17 Ιουνίου η Xiaomi θα κυκλοφορήσει μία ROM η οποία θα απευθύνεται σε προγραμματιστές.

 

Link.png Site: Forums
Link.png Site: GSMArena