Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του Hongmi, του νέου smartphone του Κινεζικού κατασκευαστή Xiaomi, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων σε χρόνο ρεκόρ.

Μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα, το αρχικό στοκ των 100.000 Hongmi smartphones εξαντλήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Qzone από όπου διατέθηκε αρχικά. Ακόμα πιο εντυπωσιακό νούμερο είναι ο αριθμός των προπαραγγελιών για τη συγκεκριμένη συσκευή ο οποίος έχει φτάσει τα 7.45 εκατομμύρια.

 

Ο λόγος για την σαρωτική επιτυχία του Hongmi είναι όπως φαίνεται η τακτική που ακολουθεί η Xiaomi με τη φθηνή τιμή (μόλις $130) η οποία συνδυάζεται με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που βρίσκει σίγουρα αρκετούς ενδιαφερόμενους. Το Hongmi το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δε θα το δούμε στην Ευρώπη, διαθέτει IPS οθόνη 4.7 ιντσών με HD ανάλυση, 1 GB RAM, τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A7 στο 1 GHz, 4GB αποθηκευτικού χώρου, microSD, GPS, 8mp κάμερα με LED Flash και δεύτερη κάμερα 1.3mp στο μπροστινό μέρος. "Τρέχει" το Android τη Google και συγκεκριμένα την έκδοση 4.2 Jelly Bean.

 

Το περασμένο σαββατοκύριακο η Xiaomi αναθέωρησε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις αυτή τη χρονιά, ανεβάζοντας τον τελικό στόχο στα 20 εκατομμύρια από τα 15 εκατομμύρια όπως είχε αρχικά υπολογίσει. Ενδεικτικό είναι ότι το 2012 η εταιρεία είχε πουλήσει "μόλις" 7.19 εκατομμύρια συσκευές ενώ σύμφωνα με την Canalys, το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις την Apple.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/asia/2013/08/12/chinas-xiaomi-sells-100000-units-of-new-130-phone-in-90-seconds-chalks-up-7-45m-reservations/[/url]']TheNextWeb