Η Xiaomi ανακοίνωσε ασύρματο φορτιστή 80W ο οποίος υπόσχεται να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία 4000mAh σε μόλις 19 λεπτά.

Η Xiaomi έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι των ασύρματων φορτιστών. Η εταιρία ανακοίνωσε μία νέα λύση ασύρματης φόρτισης 80W που υπόσχεται να φορτίσει πλήρως μία μπαταρία μεγέθους 4000mAh σε μόλις 19 λεπτά. Κι αν ο χρήστης θέλει μία πολύ γρήγορη φόρτιση, η Xiaomi αναφέρει ότι ο ασύρματος φορτιστής θα μπορεί να φορτίσει την ίδια μπαταρία στο 50% σε κάτι παραπάνω από 8 λεπτά ενώ με μόλις 1 λεπτό φόρτισης ο χρήστης θα έχει αυτονομία που αντιστοιχεί στο 10%.

Το προηγούμενο ρεκόρ της Xiaomi στην ασύρματη φόρτιση ήταν τα 50W που παρουσιάστηκαν μαζί με το Mi 10 Ultra. Με τα 50W, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να φορτίσουν μία μπαταρία μεγέθους 4500mAh σε λίγο περισσότερο από 40 λεπτά. Οπότε σε κάθε περίπτωση, τα 80W αποτελούν μία σημαντική αναβάθμιση, όχι μόνο στους χρόνους φόρτισης αλλά και στην καθημερινότητα των χρηστών, αφού αυτοί θα μπορούν να απολαμβάνουν για περισσότερη ώρα τις συσκευές τους.

Και σαν να μην έφταναν τα 80W, λέγεται πως το 2021 θα δούμε ασύρματους φορτιστές 100W. Με την Xiaomi να έχει φτάσει ήδη τα 80W, ίσως τα 100W να μην είναι τόσο μακριά. Η Xiaomi δεν έχει αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμά της για το πότε θα δούμε τη νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε δράση, αλλά πιθανότατα να την παρουσιάσει μαζί με τις επόμενες Mi ναυαρχίδες της, όπως η σειρά Mi 11, στις αρχές του νέου έτους.

Με τις φορτίσεις να γίνονται ολοένα και γρηγορότερες, φυσικά υπάρχει το ζήτημα της υποβάθμισης της μπαταρίας, έπειτα από τις αλλεπάλληλες γρήγορες φορτίσεις. Η Oppo, μία ακόμη εταιρία που χρησιμοποιεί τεχνολογίες ενσύρματης γρήγορης φόρτισης, παραδέχτηκε ότι οι φορτίσεις που αγγίζουν τα 125W μειώνουν τη χωρητικότητα της μπαταρίας στο 80% έπειτα τους πρώτους 800 κύκλους φόρτισης. Οπότε περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς η Xiaomi και οι άλλοι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα.

  • Like 3
  • Thanks 3