Η προαιρετική αυτή λειτουργία είναι σχεδιασμένη για να προστατεύσει τους χρήστες από ανεπιθύμητη εγκατάσταση APK αρχείων που μπορεί να περιέχουν malware

Η εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές (sideloading) είναι εύκολα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android οικοσυστήματος, που το διαφοροποιεί από το iOS της Apple και προσφέρει στους χρήστες διάφορες εφαρμογές εκτός από το επίσημο Play Store. Βέβαια όπου υπάρχει ελευθερία υπάρχουν και ρίσκα, καθώς δεν αποκλείεται να εγκατασταθεί και malware από κάποιο APK. Για να αποτρέψει κάτι τέτοιο η Xiaomi, δοκιμάζει μια νέα λειτουργία στο MIUI που αποκαλεί Pure Mode.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ITHome, η εταιρεία αναζητεί beta testers για τη συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία θα επιτρέπει τον αποκλεισμό εγκατάστασης εφαρμογών από τρίτες πηγές. Αφού ενεργοποιηθεί, ο χρήστης δε θα μπορεί να εγκαταστήσει APKs από άγνωστες πηγές, μέχρι να απενεργοποιηθεί πάλι.

Ως εισαγωγή για τη beta έκδοση του Pure Mode, η Xiaomi αναφέρει πως το 40% των εγκατεστημένων APK στις συσκευές της δεν περνάει την πιστοποίηση ελέγχου, ενώ το 10% των λήψεων αναγνωρίζονται ως επικίνδυνες.

Και ακριβώς αυτές τις επικίνδυνες εφαρμογές θέλει να αποτρέψει η Xiaomi, που μπορεί να προέρχονται από κατά λάθος λήψη ή εγκατάσταση στο background. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο ποια εφαρμογή θα εγκαταστήσουν και θα είναι σίγουροι για την πηγή από την οποία προέρχονται.

Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες για το πότε θα διατεθεί το Pure Mode επίσημα στο MIUI, ενώ οι beta δοκιμές περιορίζονται μόνο για την αγορά της Κίνας.

  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1