Εκτός από την ολοκαίνουρια σειρά Xiaomi 13, η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2023, τα ασύρματα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Wireless AR Glass Discovery Edition.

Πρόκειται για ένα κόνσεπτ έξυπνων γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που συνδέονται με το κινητό του χρήστη η οποιαδήποτε άλλη συσκευή για να προσφέρουν μία «ασύρματη εμπειρία», χωρίς καλώδια και dongles. Αν και ασύρματα, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) της εταιρείας δεν έχουν αποθηκευτικό χώρο και επομένως είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένα με κάποια άλλη συσκευή ή υπολογιστή για να λειτουργήσουν.

Τα γυαλιά διαθέτουν δύο οθόνες micro-OLED και μία πρισματική μονάδα φωτοκαθοδήγησης ελεύθερης μορφής που προβάλει περιεχόμενο μπροστά στα μάτια του χρήστη. Οι μικροσκοπικές οθόνες έχουν φωτεινότητα έως 1.200 nits ανά οφθαλμό.

xiaomi_9.jpg.91ce2d7ab614ed5069add5c692f57fe7.jpg

Η συσκευή ενσωματώνει επίσης τρεις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τη χαρτογράφηση του περίγυρου του χρήστη που φοράει τη συσκευή καθώς και ηλεκτροχρωμικούς φακούς με δύο λειτουργίες: τη λειτουργία εμβύθισης (Immersion Mode) για πλήρη εμβύθιση του χρήστη στον εικονικό χώρο και τη διαφανή λειτουργία (Transparent Mode) που επιτρέπει στον χρήστη να διατηρεί την επαφή του με το περιβάλλον ξεχωρίζοντας αντικείμενα κ.λπ. Η υστέρηση (latency) με τη συνδεδεμένη συσκευή (π.χ. το smartphone του χρήστη) είναι ιδιαίτερα χαμηλή, μόλις 50 ms. Συνήθως, τέτοια υστέρηση περιμένουμε από μία ενσύρματη συσκευή του είδους. Τα γυαλιά της Xiaomi διαθέτουν σκελετό από κράμα μαγνησίου-λιθίου και ενισχύσεις από ανθρακονήματα και έχουν βάρος 126 γραμμαρίων. 

 

Η συσκευή Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon XR2+ Gen 1 της Qualcomm και υποστηρίζει την πλατφόρμα προγραμματισμού Snapdragon Spaces XR. Η Xiaomi ανέπτυξε επίσης τα δικά της χειριστήρια, τα οποία έχουν την ονομασία «AR Gesture», προσφέροντας χωρική ανίχνευση για ακριβή έλεγχο και λειτουργία.

Wireless AR Glass Discovery Edition_1.jpg

Wireless AR Glass Discovery Edition_2.jpg

  • Like 2
  • Thanks 2