Οι Microsoft και Xiaomi βρίσκονται σε φάση διερεύνησης τρόπων χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των υπηρεσιών cloud της πρώτης από τις μελλοντικές συσκευές της Κινέζικης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Bing και Cortana, Cognitive Services κ.ά.

Πρόσφατα, υπεγράφη μνημόνιο ή σύμφωνο κατανόησης ανάμεσα στη Microsoft και στην Xiaomi, που εκφράζει τη βούληση και τη δέσμευση των δύο εταιρειών να συνεργαστούν μελλοντικά στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, του cloud computing καθώς και σε άλλους τομείς υπηρεσιών και λογισμικού. O Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στις 23 Φεβρουαρίου.

“Υπογράψαμε μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας σήμερα με τη Microsoft για να συνεργαστούμε πάνω στην υποστήριξη cloud, στη τεχνητή νοημοσύνη και σε laptop-type συσκευές. Η συνεργασία θα επιταχύνει το ρυθμό μας για να φέρουμε ακόμα περισσότερο συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες μας, και επίσης θα επιτρέψει στη Microsoft να προσεγγίσει περισσότερο χρήστες που χρησιμοποιούν προϊόντα της Xiaomi” διαβάζουμε σε ανάρτηση του Wang Xiang στο Twitter. 

Πριν πέσουν οι υπογραφές με τη Microsoft, η Xiaomi ανακοίνωσε τη συνεργασία της στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον Νοτιοκορεάτη γίγαντα της αναζήτησης, Naver. Η Xiaomi δήλωσε ότι οι συσκευές της IoT μελλοντικά θα βασίζονται στη πλατφόρμα AI της Naver, Clova.

Δεν είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ των Xiaomi και Microsoft. Το 2016, η Xiaomi υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης για να χρησιμοποιήσει εφόσον απαιτηθεί έως και 1500 ευρεσιτεχνίες της Αμερικάνικης εταιρείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πατέντες ασύρματης επικοινωνίας, τεχνολογίες video κ.ά.

Στη συμφωνία επίσης περιλαμβανόταν η προεγκατάσταση του Office και του Skype σε συσκευές Android της Xiaomi, όπως σε tablets και smartphones ενώ είχε ήδη συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθεί το λειτουργικό σύστημα Windows 10 στο Mi Pad καθώς και το Azure στη πλατφόρμα Mi Cloud.

Στη πρόσφατη μεταξύ τους συμφωνία, περιλαμβάνεται η χρήση του Azure για compute, αποθήκευση δεδομένων και άλλες υπηρεσίες από τη Xiaomi, ενώ η Microsoft πρόκειται να βοηθήσει στη διαφημιστική προώθηση των laptops της Κινέζικης εταιρείας που τρέχουν Windows. Οι δύο εταιρείες επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της υπολογιστικής όρασης, της αναγνώρισης φωνής και του natural language processing και των text input, knowledge graph και άλλων, μέσω προϊόντων της Microsoft όπως των Bing, Edge, Cortana, Swiftkey, Translator, Pix, Skype, Cognitive Services κ.ά.

xiaomimicrosoftpact.jpg.7138ed72acb5ecfd4f51f4e528c5dfff.jpg

ZD|Net

  • Like 2