Είναι κοινό μυστικό ότι πολλά smartphones κοστίζουν στην Κίνα λιγότερο απ' ότι στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που κάνει την εισαγωγή τους μια συμφέρουσα κίνηση.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα smartphones της Xiaomi, με την κινεζική εταιρεία όμως να παίρνει ένα δραστικό μέτρο να τερματίσει την κατάσταση αυτή, μπλοκάροντας την εγκατάσταση Global ROMs σε συσκευές που προορίζονται για την κινεζική αγορά. Το MIUI, το γραφικό περιβάλλον των συσκευών της Xiaomi που περιλαμβάνεται στη Global ROM, αντικαθιστά τις υπηρεσίες της Google (που απαγορεύονται στην Κίνα) ενώ έχει και άλλες βελτιώσεις. Αν και τεχνικά είναι δυνατή η εγκατάσταση των Play Services σε κινεζικά smartphones, εντούτοις αυτό αποφεύγεται στην περίπτωση των συσκευών της Xiaomi εξαιτίας παρουσίας πρόσθετων κινεζικών εφαρμογών και υπηρεσιών που είναι άχρηστες εκτός Κίνας. Το πρόβλημα αυτό διορθώνει κάθε Global ROM περιέχοντας το απολύτως αναγκαίο λογισμικό για χρήση σε άλλες αγορές. 

Μέχρι σήμερα ήταν εφικτή η εναλλαγή μεταξύ των δύο καταστάσεων μετά την αγορά ενός smartphone, κάτι που όμως πλέον δε θα ισχύει αφού θα είναι αδύνατό το "φλασάρισμα" μιας Global ROM σε ένα Xiaomi smartphone που προορίζεται για την κινεζική αγορά. Για την ώρα πάντως η Xiaomi δεν έχει ξεκαθαρίσει απολύτως την κατάσταση σε ότι αφορά ποια μοντέλα θα επηρεάσει η αλλαγή, αν και υπάρχουν αναφορές ότι το φλασάρισμα είναι εφικτό με οποιαδήποτε ROM σε όσα smartphones έχουν ξεκλείδωτο bootloader. 

Φυσικά η Xiaomi συνιστά την αγορά των συσκευών της μόνο από επίσημα καταστήματα και επίσημους αντιπροσώπους από τη χώρα του ενδιαφερόμενου όμως μια ματιά στα forums της εταιρείας φανερώνει αρκετά παράπονα για την εξέλιξη αυτή.

miui10.jpg.d543da79ed3a720e36c8a13bfc04254a.jpg

GSMArena

  • Like 1
  • Sad 1