Η Xiaomi έκανε εγκαίνια στο πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο στο τέλος του 2018 και προτού κλείσει δύο χρόνια λειτουργίας, αποφάσισε να κατεβάσει ρολά.

Μαζί με το κατάστημα έκλεισε και ο σχετικός λογαριασμός στο Twitter ενώ και η σελίδα του Mi Store, αφαιρέθηκε από τη σελίδα του εμπορικού κέντρου Westfield, που φιλοξενούσε το κατάστημα.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το κατάστημα δεν έκλεισε λόγω κάποιας συγκεκριμένης αιτίας όπως η έξαρση του κορωνοϊού, αλλά πρόκειται για αλλαγή πλεύσης αναφορικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Xiaomi.

Τα προϊόντα της Xiaomi θα συνεχίσουν  να είναι διαθέσιμα σε e-shops και συνεργάτες όπως το Amazon, ενώ η εταιρία έχει ακόμη αρκετά καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, όπου το μεγαλύτερο από αυτά βρίσκεται στο Παρίσι.

Η Xiaomi δήλωσε:

Αναφορά σε κείμενο

Αυτή η αλλαγή στη στρατηγική του λιανικού εμπορίου μας είναι μία αντίδραση στην ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρησή μας στη Δυτική Ευρώπη. Από την επίσημη άφιξή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από περίπου ένα χρόνο, αγαπάμε την οικοδόμηση σχέσεων με τους χρήστες μας, τους Mi Fans και τους συνεργάτες μας, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε όλους. Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου και οι φίλοι της Mi μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν προϊόντα Xiaomi από την επίσημη ιστοσελίδα mi.com/uk και άλλων επίσημων καναλιών που θα ανακοινωθούν μαζί με τα μελλοντικά μας προϊόντα.

GSMArena

  • Like 2
  • Confused 1