«Μόδα» γίνεται τελικά μεταξύ των κατασκευαστών η αφαίρεση του φορτιστή από τις συσκευασίες των smartphone τους, με τη Xiaomi να ακολουθεί την ίδια τακτική.

Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση της Xiaomi και του επερχόμενου κορυφαίου της smartphone, του M 11, με βάση τις ίδιες πληροφορίες που δίνει η κινεζική εταιρεία. Σε αυτές μεταξύ άλλων όπως εντόπισαν χρήστες του Reddit, γίνεται αναφορά στη μη παρουσία φορτιστή στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου. Η δικαιολογία πίσω από την κίνηση της Xiaomi είναι η ίδια με αυτή της Apple η οποία και ήταν η πρώτη που ακολούθησε παρόμοια τακτική με όλα τα μοντέλα της iPhone 12 σειράς. Σε αυτή γίνεται αναφορά σε μια «φιλική κίνηση προς το περιβάλλον η οποία έχει ως αποτέλεσμα συσκευές με λιγότερα απόβλητα και μικρότερη συσκευασία».

 

Η Xiaomi αναφέρει ακόμα ότι στην προγραμματισμένη παρουσίαση του M 11 αύριο θα αναφερθεί αναλυτικά στην απόφαση αυτή, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές θα χαρακτηρίσουν την απόφασή παράλογη. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα είχε προχωρήσει σε tweet τον Οκτώβριο με την παρουσίαση του Mi 10T Pro, στο οποίο ανέφερε ότι «δεν άφησε τίποτα έξω από τη συσκευασία» φανερώνοντας το φορτιστή.

 Ήδη βέβαια όπως συνέβη στην ανίτστοιχη ανακοίνωση της Apple αλλά και στη σχεδόν σίγουρη παρόμοια πολιτική που θα ακολουθήσει η Samsung με το Galaxy S21, τα παράπονα των καταναλωτών είναι πολλά, με πολλούς να αμφισβητούν τα οικολογικά κριτήρια στην αφαίρεση του φορτιστή από τη συσκευασία από τη στιγμή που μεγιστοποιεί τα κέρδη των εταιρειών. 

  • Like 1
  • Haha 32
  • Confused 4
  • Sad 3