Η Xiaomi διαθέτει πια τον browser της Mint μέσα από το Google Play Store.

Η εφαρμογή που έρχεται ενσωματωμένη στο MIUI είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Android που τρέχουν την έκδοση 4.4 του λειτουργικού συστήματος της Google ή νεότερη έκδοση.

Ο Mint Browser είναι ένας ελαφρύς περιηγητής Internet σχεδιασμένος να μην καταναλώνει πολλούς πόρους, είτε αυτό αφορά στο μέγεθος download του ίδιου του browser, είτε στο μέγεθος της εγκατάστασης, της χρήσης μνήμης ή της χρήσης δεδομένων. Επειδή είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, δεν διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, παρά μόνο τα βασικά, όπως λειτουργία «incognito».

Επίσης διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων (data saver mode) που συμπιέζει τις εικόνες ελαφρώς ώστε να μην καταναλώνει πολλά δεδομένα. Δυστυχώς δεν διαθέτει ad-blocker όπως πολλοί σύγχρονοι mobile browsers, και όσον αφορά στην επιλογή μηχανής αναζήτησης, περιορίζεται σε δύο, στο Yahoo (που χρησιμοποιεί τη μηχανή Bing) και στη Google (αν χρησιμοποιείτε την DuckDuckGo θα πρέπει να την ορίσετε ως την default start page σας).

O μικρός και ελαφρύς browser της Xiaomi διαθέτει πάντως λειτουργία νύχτας (night mode), που κάνει σκοτεινές τις ιστοσελίδες, ώστε η πλοήγηση στο Internet το βράδυ να είναι ευκολότερη και να μην καταπονούνται τα μάτια (παρόλα αυτά, πρώτα ξεκινάει να φορτώνει τις σελίδες στο αρχικό τους, φωτεινό χρώμα και μόλις ολοκληρωθεί το loading γίνονται σκοτεινές).

Το καλό με τον συγκεκριμένο browser που βρίσκεται στο Google Play Store είναι ότι δεν περιλαμβάνει ενοχλητικές διαφημίσεις, ειδοποιήσεις και διαφημιστικό περιεχόμενο ή κάποια οθόνη εκκίνησης με δεκάδες διαφημιζόμενες ιστοσελίδες όπως συμβαίνει με τον MIUI browser σήμερα).

GSMArena