Τα έσοδα της Xiaomi για το τρίτο τρίμηνο του 2019 ήταν περισσότερα από ποτέ, στα $7,63 δισεκατομμύρια.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι τον βασικό ρόλο στην ανάπτυξη είχαν τα τμήματα Smart Home και IoT (Internet of Things) της εταιρείας και όχι το τμήμα smartphones που γνώρισε ελαφριά επιβράδυνση.

Το τμήμα smartphones σημείωσε βεβαίως τις περισσότερες πωλήσεις συσκευών, καθώς αποτελεί τον βασικό κορμό της επιχείρησης της Xiaomi, με έσοδα $4,59 δισεκατομμυρίων. Παρόλα αυτά σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, το νούμερο είναι μειωμένο κατά 7,8%, με τις αποστολές smartphones να φτάνουν τις 32,1 εκατομμύρια για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Από ότι φαίνεται πάντως ήταν και πάλι αρκετές για να διατηρήσουν την εταιρεία στην τέταρτη θέση παγκοσμίως (σύμφωνα με την Canalys κατέχει ποσοστό 9,2%).

Οι συσκευές IoT και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές έφεραν τα $2,22 δισεκατομμύρια από τα συνολικά έσοδα της εταιρείας, παρουσιάζοντας αύξηση 44,4% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Οι έξυπνες τηλεοράσεις και οι φορητοί επίσης υπολογιστές απέφεραν $824 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 36,5% από έτος σε έτος.

Η επέκταση της Xiaomi στην παγκόσμια αγορά έχει ήδη αποφέρει καρπούς, με τα έσοδα εκτός της Κινέζικης αγοράς να σημειώνουν αύξηση 17,2% για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Τα καθαρά κέρδη της Xiaomi για τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς έφτασαν τα $1,3 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 37,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και ήδη είναι περισσότερα από όσα είχε όλη την περσινή χρονιά.

GSMArena