Η OnePlus έφτιαξε το όνομα της χάρη στην επιλογή της να προσφέρει smartphones με high-end hardware σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό.

Τώρα που η εταιρεία έκανε «στροφή» στην στρατηγική της, έμεινε ένα σημαντικό κενό στην αγορά, το οποίο πέρυσι κάλυψε η Xiaomi με την κυκλοφορία του Pocophone F1, το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845 σε συνδυασμό με πλούσια χαρακτηριστικά για το κόστος του (περίπου $300, και κυκλοφόρησε σε πενήντα περίπου αγορές). Από ότι φαίνεται, το συγκεκριμένο κενό στην αγορά θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται η Xiaomi, που αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα, ανεξάρτητη εταιρεία που θα προέρχεται από το sub-brand της. Η νέα εταιρεία έχει την επωνυμία POCO.

Η Xiaomi είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδία. Αν και πουλάει πολλά low-end και mid-range κινητά τηλέφωνα, λανσάρισε το sub-brand POCO πριν από περίπου δύο χρόνια για να ανταγωνιστεί τις high-end συσκευές των Samsung, OnePlus και άλλων κατασκευαστών προβάλλοντας ως σημαντικότερο πλεονέκτημα την χαμηλότερη τιμή. Από την κυκλοφορία ωστόσο το Pocophone F1 έχουμε να δούμε κάποια νέα συσκευή από το sub-brand. Η Xiaomi επίσης έχει και τα Mi/ Redmi sub-brands τα οποία δημιούργησε για να πουλήσει smartphones, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλα προϊόντα στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές. Σε αντίθεση ωστόσο με τα άλλα sub-brands που διατηρούν στενούς δεσμούς με την μητρική εταιρεία, η POCO θα είναι μία νέα, ανεξάρτητη εταιρεία.

«Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσουμε την Poco να λειτουργήσει ανεξάρτητα τώρα» δήλωσε ο Jai Mani, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Ο Manu Kumar Jain, Αντιπρόεδρος της Xiaomi δήλωσε ότι η POCO ωρίμασε και απέκτησε την δική της ταυτότητα σε σύντομα χρονικό διάστημα και πως το «POCO F1 είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο κινητό», και παραμένει κορυφαία λύση στην κατηγορία ακόμα και φέτος. Εκπρόσωπος της Xiaomi που μίλησε στο TechCrunch επιβεβαίωσε ότι η POCO λειτουργεί πια ανεξάρτητα αλλά δεν έκανε γνωστές πληροφορίες για την δομή της. Πριν από ένα χρόνο, ο επικεφαλής του τότε sub-brand, Alvin Tse και ο Jai Mani είχαν δηλώσει ότι εργάζονταν σε έναν αριθμό νέων smartphones και πως υπήρχαν σκέψεις να επεκταθούν και σε άλλες αγορές. Τότε, η εταιρεία απασχολούσε περίπου 300 υπαλλήλους, που «μοιράζονταν πόρους» με την μητρική εταιρεία. Για να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της POCO στην αγορά.

Engadget

  • Like 2