Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, απαγόρευσε την προμήθεια αγαθών, εξαρτημάτων δικτυακού εξοπλισμού και επεξεργαστών ή chipsets στη ZTE από Αμερικάνικες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Qualcomm.

Μάλιστα το εμπάργκο, που ήρθε μετά από αθέτηση των όρων που συμφωνήθηκαν σε υπόθεση παραβίασης κυρώσεων (η Κινέζικη εταιρεία δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο για παραβίαση κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του Ιράν με το να προμηθεύει στη χώρα της Μέσης Ανατολής Αμερικάνικης προέλευσης αγαθά και προϊόντα τεχνολογίας).

Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι η απαγόρευση ενδέχεται να κοστίσει την Κινέζικη εταιρεία την άδεια της να χρησιμοποιεί το Android. Τη σχετική πληροφορία δημοσίευσε το Reuters, που ισχυρίζεται πως η ZTE δεν θα μπορεί για τα επόμενα επτά χρόνια –τόσα θα κρατήσει η απαγόρευση- να χρησιμοποιήσει το mobile OS της Google στις συσκευές της αφού πρόκειται για τεχνολογικό προϊόν που προέρχεται από Αμερικάνικη εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει “η ZTE και μία ομάδα της Alphabet Inc. συζητούν για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης, ωστόσο οι δύο εταιρείες δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση για τη χρήση του Android από την Κινέζικη εταιρεία”.

Αξίζει παρόλα αυτά να αναφέρουμε πως η απαγόρευση δεν μπορεί να εμποδίσει την ZTE από το να χρησιμοποιήσει το Android OS, καθώς πρόκειται για ανοικτό λογισμικό, κάτι που σημαίνει ότι ο Κινέζος κολοσσός μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android εφόσον δημιουργήσει το δικό του fork. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το πακέτο των Google Mobile Services (GMS), που συμπεριλαμβάνει διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του Google Play store. 

GSMArena

  • Like 1