Δικαστήριο στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, απέρριψε την πρόσφατη προσφυγή της Apple εναντίον της Amazon, για παραβίαση εμπορικού σήματος με την ονομασία "App Store".

Συγκεκριμένα η Apple συνέταξε την αγωγή εναντίον της Amazon τον Μάρτιο του 2011 έπειτα από την έναρξη του "Appstore" της δεύτερης, κατηγορώντας η πρώτη την τελευταία ότι το παραπλήσιο όνομα προκαλεί σύγχυση στους χρήστες κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι το βασισμένο στο Android ηλεκτρονικό κατάστημα συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το κατάστημα εφαρμογών του iOS. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple υπέβαλλε αίτημα για να κατοχυρωθεί το App store ως εμπορικό σήμα της το 2008, έπειτα από την διάθεση του δεύτερου smartphone και το αίτημά της εγκρίθηκε μέσα στο 2011.

 

Εντούτοις όμως, η λέξη «App» καθιερώθηκε από τότε σαν ένας στάνταρ όρος για την ονομασία των εφαρμογών σε φορητές συσκευές. H Amazon από την μεριά της για να υποστηρίξει την θέση της έφερε το παράδειγμα ότι ο Steve Jobs σε δηλώσεις του επανειλημμένως είχε αναφερθεί σε apps και app stores με ένα τρόπο γενικό.

 

Ο Steve Jobs είχε δηλώσει το Φθινόπωρο του 2010 τα εξής, «Θα υπάρχουν τέσσερα app stores στο Android όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή (app) δηλαδή που επιθυμούν, ενώ οι προγραμματιστές από την μεριά τους θα μπορούν να διαμοιράσουν το λογισμικό (apps) και να πληρωθούν. Κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί αρκετά χαώδες για χρήστες και προγραμματιστές. Να αντιπαραβάλλετε αυτό με το ενσωματωμένο App Store της Apple που προσφέρει απίστευτη ευκολία και είναι ενσωματωμένο σε κάθε iPhone». Σύμφωνα με την amazon, η δήλωση αυτή δείχνει ακριβώς τη γενική χρήση των προαναφερθέντων όρων. Ο δικαστής Phyllis Hamilton τάχθηκε με την πλευρά της Amazon, εφόσον αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να στηριχθεί κατηγορία.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51215-judge-rejects-apples-trademark-complaint-over-amazons-appstore.html[/url]']techspot.com