Παρά το σκεπτικισμό των αναλυτών και ορισμένων υποψήφιων αγοραστών, η Amazon.com ξεπούλησε τις νέες συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle, πέντε μόλις μέρες μετά την παρουσίασή τους. Η συσκευή θα είναι ξανά διαθέσιμη το νωρίτερο στις 3 Δεκεμβρίου λόγω «μεγάλης ζήτησης από τους καταναλωτές», αναφέρει ο δικτυακός τόπος της Amazon. Όσοι ενδιαφέρονται, καλό θα είναι να παραγγείλουν το Kindle από τώρα, προσθέτει η εταιρεία.

 

Παραμένει πάντως άγνωστο πόσα Kindle ήταν διαθέσιμα για το ντεμπούτο των πωλήσεων. Αδιευκρίνιστο είναι επίσης αν το Kindle θα φτάσει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Με το Kindle, η Amazon ελπίζει να πετύχει εκεί που άλλες εταιρείες απέτυχαν παταγωδώς. Η αντίστοιχη συσκευή ανάγνωσης της Sony, για παράδειγμα, δεν έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

 

Το λευκό Kindle, με τιμή 400 δολάρια, είναι λεπτότερο από το μέσο χάρτινο βιβλίο, έχει βάρος 292 γραμμάρια και βασίζεται σε μια ευανάγνωστη ασπρόμαυρη οθόνη χωρίς οπίσθο φωτισμό (είναι ξεκούραστη, αλλά δεν διαβάζεται στο σκοτάδι). Η μνήμη του χωράει 200 βιβλία, τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 90.000 τίτλων και να τα κατεβάσουν ασύρματα μέσω του ενσωματωμένου μόντεμ κινητής τηλεφωνίας. Το κατέβασμα είναι δωρεάν, ενώ τα βιβλία κοστίζουν 10 με 15 δολάρια. Το Kindle προσφέρει επίσης συνδρομές σε εφημερίδες όπως οι New York Times και η Wall Streel Journal προς 6 έως 15 δολάρια το μήνα, καθώς και συνδρομές σε blogs για 1 έως 2 δολάρια.

 

Παράπονα αναφέρονται πάντως για τη μπαταρία του, η οποία θα έπρεπε να διαρκεί ημέρες ή εβδομάδες, εξαντλήθηκε όμως μέσα σε 24 ώρες όταν δοκίμασε τη συσκευή ρεπόρτερ του Associates Press

 

Source.png Πηγή: In.gr