Η Amazon, κορυφαία εταιρεία και στον τομέα των e-book readers με το Kindle, έκανε πέρσι το μεγάλο βήμα στη δημοφιλή σειρά gadget παρουσιάζοντας τον πρώτο e-book reader της με οπίσθιο φωτισμό, το Kindle Paperwhite.

Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Kindle Paperwhite, το οποίο παρουσιάζει κάποιες βελτιώσεις κυρίως στην οθόνη και στο ενσωματωμένο λογισμικό της συσκευής.

 

Το Kindle Paperwhite 2 ενσωματώνει την πιο πρόσφατη έκδοση οθονών της e-Ink (γεγονός που επιβεβαιώσαμε και σε συνομιλία μας με εκπρόσωπο της e-Ink), η οποία προσφέρει αυξημένη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα ένα πιο φωτεινό αλλά παρ' όλα αυτά ξεκούραστο περιβάλλον. Η ταχύτητα του επεξεργαστή του Paperwhite έχει βελτιωθεί κατά 25% σε σχέση με τον προκάτοχό του ενώ ενσωματώνει βελτιωμένη απόκριση στην αφή καθώς το touch grid έχει αυξηθεί κατά 19%.

 

P1020780.JPG

 

Kindle Paperwhite 2nd gen

Kindle Paperwhite 2nd gen

 

Το λογισμικό της συσκευής φέρει επίσης μικρές και μεγαλύτερες αλλαγές, με σημαντικότερες την προσθήκη του λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης GoodReads και την τεχνολογία PageFlip, όπου επιτρέπει στον αναγνώστη να ξεφυλίζει μπροστά ή πίσω σε ένα βιβλίο χωρίς όμως να χάνει την σελίδα την οποία διάβαζε. Η λειτουργία των σελιδοδεικτών γίνεται καλύτερη με πιο εύκολη πρόσβαση και διαχείριση. Τέλος, προστέθηκε το Vocabulary Builder, το οποίο βοηθά στην εκμάθηση άγνωστων λέξεων, τις οποίες μαζεύει σε βάση δεδομένων για να τις δει αργότερα ο αναγνώστης καθώς και η αναζήτηση λέξεων και ορισμών στην Wikipedia.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο της πρώτης μας επαφής, οι σελίδες γυρνάνε αρκετά πιο γρήγορα από το περσινό μοντέλα αλλά και η διαφορά στη φωτεινότητα της οθόνης είναι αισθητή. Σε γενικές γραμμές το νέο Paperwhite είναι βελτιστοποιημένο στα σημεία, αποτελώντας ίσως το κορυφαίο ebook reader της αγοράς αλλά δύσκολα θα βάλει σε σκέψεις τους κατόχους του περσινού μοντέλου.

 

 

Το Kindle Paperwhite 2 θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του στο τέλος του μήνα με το μοντέλο WiFi να κοστολογείται 119 ευρώ και το μοντέλο 3G στα 189 ευρώ. Στην Ελλάδα το WiFi μοντέλο θα είναι διαθέσιμο εντός του Οκτωβρίου 2013 στα 150 περίπου ευρώ με ηλεκτρονική παραγγελία από την Amazon Ηνωμένων Πολιτειών.