Τον τελευταίο καιρό φήμες ήθελαν την Amazon ύστερα από την επιτυχία που είχε το Kindle eReader, να κυκλοφορεί ένα tablet με τη δική της επωνυμία. Σήμερα ήρθανε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες από την ιστοσελίδα του TechCrunch το οποίο μας τις παρουσιάζει. Βασίζονται σε hands on που είχανε άνθρωποι της ιστοσελίδας με την εν λόγω συσκευή.

 

Η οθόνη του tablet θα είναι τεχνολογίας LCD και μεγέθους 7 ιντσών. Ο σχεδιασμός του θυμίζει αρκετά το BlackBerry PlayBook της RIM ενώ για λειτουργικό σύστημα θα τρέχει μία έκδοση του Android ειδικά παραμετροποιημένη για το περιβάλλον της συσκευής.

 

Η αλήθεια είναι ότι το Amazon έχει χτίσει το υπόβαθρο για να κυκλοφορήσει μία συσκευή tablet στην αγορά, εγκαινιάζοντας το Amazon App Store που περιέχει εφαρμογές για Android. Επίσης, έχει σε λειτουργία το Amazon Instant Video για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, το Amazon Music play για μουσική στο cloud και φυσικά το Kindle για eBooks. Έτσι, αν και τεχνικά είναι εξαρτημένο από το Android ουσιαστικά στερείται τα Google apps καθώς έχει δημιουργήσει τους αντικαταστάτες τους.

 

Εάν όλα λειτουργήσουν σωστά για την Amazon, η συσκευή tablet της θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου με τη φθηνότερη έκδοση να υποστηρίζει μόνο WiFi συνδεσιμότητα και θα κοστολογείται στα $250. Φυσικά θα κυκλοφορήσει 3G έκδοση και αναλόγως με την επιτυχία του tablet στην αγορά πολύ πιθανό να το δούμε και σε έκδοση με οθόνη 10 ιντσών.

 

Link.png Site: thisismynext.com