Το Amazon, το ηλεκτρονικό κατάστημα που ξεκίνησε πουλώντας μόνο βιβλία και εξελίχθηκε σε εταιρία πώλησης πληθώρας καταναλωτικών προϊόντων, άνοιξε το πρώτο του βιβλιοπωλείο στο εμπορικό κέντρο University Village στο Σιάτλ, το οποίο μάλιστα βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Το κατάστημα ονομάζεται «Amazon Books» και έχει ως σκοπό την προσφορά των βιβλίων του διαδικτυακού καταστήματος με τον συμβατικό τρόπο, για τους καταναλωτές οι οποίοι δεν προτιμούν τις διαδικτυακές αγορές. Μάλιστα, κάθε βιβλίο του καταστήματος συνοδεύεται από ταμπελάκι, το οποίο αναγράφει τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει το εν λόγω βιβλίο, με βάση πρόσφατες αξιολογήσεις των πελατών του διαδικτυακού καταστήματος.

 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του καταστήματος είναι όμοιες με τις online τιμές. Επιπλέον, πέρα από τα βιβλία, στο κατάστημα Amazon Books θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά προϊόντα όπως το καινούριο Fire tablet που κοστίζει $50, η Fire TV καθώς και το Amazon Echo. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες να δοκιμάσουν τα εν λόγω προϊόντα προτού προβούν σε αγορά τους.

 

amazonbooks2_story.jpg

 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση από το Amazon, η οποία πιθανότατα θα συνεχιστεί, εφόσον η ίδια η εταιρία δήλωσε ότι το κατάστημα του Σιάτλ αποτελεί το πρώτο βήμα του Amazon Books. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανοίξουν περαιτέρω καταστήματα κοντά σε πανεπιστήμια. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η αντίδραση του κόσμου αναφορικά με το συγκεκριμένο κατάστημα.

 

Link.png Site: Neowin