Η Amazon πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το νέο, τρίτης γενιάς Kindle ξεπέρασε σε πωλήσεις το βιβλίο του Harry Potter που ακούει στο όνομα ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ και μένει στην ιστορία του Amazon ως το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Φυσικά η Amazon δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό πωλήσεων, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για πώληση 8 εκατομμυρίων Kindles σε σύγκριση με τα 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις που έλαβαν χώρα το 2009.

 

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, η Amazon επισημαίνει ότι ο κόσμος στρέφεται για πρώτη φορά στα νέα Kindles, κατεβάζει περισσότερα Kindle Buy Once καθώς επίσης αγοράζει περισσότερα Kindle books από οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ο ιδρυτής του Amazon ο Jeff Bezos σημειώνει ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν Kindle συχνά διαθέτουν και tablet υπολογιστή που τον χρησιμοποιούν για παιχνίδια, ταινία και web browsing. Το Kindle όμως φαίνεται ότι επιλέγεται για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων κυρίως λόγο του μικρού του βάρους, μεγάλης αυτονομίας και της τεχνολογίας e-ink που δε δημιουργεί τα προβλήματα ανάγνωσης σε εξωτερικό χώρο κάτω από τον ήλιο.

 

Τέλος αναφέρει ότι ο αριθμός των πωλήσεων είναι ικανοποιητικός χωρίς όμως να αναφέρεται σε επίσημα στοιχεία και τον ακριβή αριθμό πωλήσεων.

 

Link.png Site: Techcrunch