Νέο κορυφαίο e-book reader από την Amazon, η οποία παρουσίασε τη νέα γενιά του Kindle Oasis.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Kindle είναι η δυνατότητα αλλαγής στη θερμοκρασία της οθόνης προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση το βράδυ. Συγκεκριμένα η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν πόσο «ζεστός» είναι ο χρωματικός τόνος της οθόνης κάτι που οδηγεί σε ένα πιο απαλό χρώμα το βράδυ, με αρκετές ομοιότητες με το χρώμα του πραγματικού χαρτιού. Όπως και σε άλλα gadgets έτσι και εδώ υπάρχει δυνατότητα η όλη διαδικασία να γίνεται αυτόματα ανάλογα με το φωτισμό που επικρατεί στο περιβάλλον ή να αλλάζει σε συγκεκριμένες ώρες ανάλογα με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. 

Η λειτουργία αυτή έρχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό λόγο διαφοροποίησης του Kindle Oasis με το πιο οικονομικό Kindle Paperwhite το οποίο η Amazon συνεχίζει να εξελίσσει, προσθέτοντας του μάλιστα με την τελευταία αναβάθμιση και δυνατότητα αδιαβροχοποίησης, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Oasis. Πάντως το νέο Kindle δεν είναι το πρώτο e-book reader που διαθέτει τη δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας χρωμάτων, αφού έχει προηγηθεί με τη δική της πρόταση η Kobo η οποία και παραμένει ο κύριος αντίπαλος της Amazon τουλάχιστον σε επίπεδο hardware.

image.png.f29baddc24756160fcc75d7539f54969.png

Στον τομέα της εμφάνισης, η τρίτη γενιά του Oasis έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό και διαστάσεις με τον προκάτοχό του, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται με οθόνη 7 ιντσών, ανάλυση 300ppi, και όπως πάντα στηρίζεται στην τεχνολογία E Ink που χαρίζει τεράστιους χρόνους αυτονομίας. Ο κάτοχός του μπορεί πάντα να το κρατήσει με το ένα χέρι και να αλλάζει σελίδες με τα αντίστοιχα κουμπιά, μια διαδικασία η οποία η εταιρεία αναφέρει ότι θα πραγματοποιείται πιο γρήγορα. Παραμένει αδιάβροχο ενώ υποστηρίζει Bluetooth για audiobooks από την υπηρεσία Audible. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εν έτη 2019, η Amazon επιμένει να μην ενσωματώνει σε κάποιο e-book reader της θύρα USB-C, ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση που αποτελεί το κορυφαίο και πιο ακριβό μοντέλο της σειράς, επιλέγοντας την αναχρονιστική λύση του micro USB. 

Η τρίτη γενιά του Amazon Oasis φτάνει και στην Ευρώπη στις 24 Ιουλίου με τιμή €249,99 για το μοντέλο των 8GB και στα €279,99 για την έκδοση των 32GB. Όπως πάντα, η Amazon διαθέτει και έκδοση με δυνατότητα 4G η οποία κοστολογείται στα €339,99 και η οποία διαθέτει 32GB αποθηκευτικό χώρο.

TheVerge