Με τον αριθμό των καταναλωτών που ψωνίζουν online να αυξάνεται ραγδαία, τόσο περισσότερο αυξάνονται και τα πακέτα που παραδίδονται στις εξώπορτες των σπιτιών, τα οποία όμως βρίσκονται ολοένα και περισσότερο υπό τον κίνδυνο κλοπής. Ο λόγος για τους "κλέφτες της εισόδου", τους οποίους η Amazon βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Amazon συνεργαζόμενη με την αστυνομία του New Jersey, εξοπλίζει σπίτια με κάμερες κουδουνιών και "ψεύτικα" πακέτα με GPS εντοπισμό, τα οποία θα τοποθετούνται κάτω από τις εξώπορτες. Η αστυνομία και η Amazon επέλεξαν τοποθεσίες για την επιχείρηση με βάση στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του New Jersey, και χάρτες με τις περισσότερες κλοπές ανά τοποθεσία. Ορισμένοι αστυνομικοί μάλιστα, έσπευσαν να παραχωρήσουν τα σπίτια τους ως "δόλωμα".

Ο James Crecco, επικεφαλής της επιχείρησης και διοικητής της αστυνομίας του New Jersey, δήλωσε ότι χρειάστηκαν μόνο τρία λεπτά μέχρις ότου κλαπεί ένα πακέτο-δόλωμα αυτή την εβδομάδα. "Νομίζαμε οτι έγινε λάθος στην αρχή", είπε, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αργότερα.

"Εκτιμούμε την αυξανόμενη προσπάθεια των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση της κλοπής πακέτων, και παραμένουμε δεσμευμένοι συμβάλλοντας με όποιον τρόπο μπορούμε", δήλωσε η Amazon στο Associated Press. Οι Santa Cruz και Campbell στην Καλιφόρνια, είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν ήδη εφαρμόσει την μέθοδο-δόλωμα στο παρελθόν.

Η Amazon έχει επενδύσει αρκετά στο να διασφαλίσει την απροβλημάτιστη παράδοση των προϊόντων της στο παρελθόν, δημιουργώντας από ειδικούς χώρους παράδοσης μέσα σε κτήρια και καταστήματα, μέχρι και παράδοση απευθείας στο εσωτερικό των οικιών των αγοραστών.

Quartz

  • Like 1