Το Twitch, που όπως είναι γνωστό ανήκει στην Amazon προχώρησε σε απολύσεις, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό του κατά 35%, που ισοδυναμεί με περίπου 500 θέσεις εργασίας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ήταν το πρώτο που προχώρησε στη δημοσίευση σχετικού άρθρου ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και η επίσημη τοποθέτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Dan Clancy μέσω μίας ανάρτησης στο εταιρικό blog του Twitch.

«Το περασμένο έτος προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία περισσότερο βιώσιμη επιχείρηση, ώστε το Twitch να βρίσκεται εδώ μακροπρόθεσμα και κατά τη διάρκεια του έτους μειώσαμε τα έξοδα και πήραμε πολλές αποφάσεις για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι» έγραψε ο Dan Clancy. «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες μας, κατέστη σαφές ότι ο οργανισμός μας εξακολουθεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από όσο θα έπρεπε να είναι λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της επιχείρησης μας» συμπλήρωσε.

Οι περίπου 500 απολύσεις έρχονται μετά από τις 400 απολύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2023 και την απόφαση του Twitch να τερματίσει την λειτουργία του στην Ν. Κορέα. 

0bb62d10-ac00-11ee-bf35-677daf1bf390.webp

Μετά το Twitch, η Amazon έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε απολύσεις και στα Prime Video και Amazon MGM Studios. Την σχετική δημοσίευση έκανε πρώτη η ιστοσελίδα Variety για τους… γνωστούς λόγους, που σχετίζονται με την μείωση των εξόδων και του λειτουργικού κόστους.

Ο Mike Hopkins, επικεφαλής του ψυχαγωγικού τμήματος της Amazon σε ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό έκανε γνωστό ότι «προσδιορίστηκαν ευκαιρίες για μειώσεις ή για την αναστολή επενδύσεων σε συγκεκριμένους τομείς ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε τις επενδύσεις και θα επικεντρωθούμε σε πρωτοβουλίες περιεχομένου και προϊόντων που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο». Ο Mike Hopkins δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς, ωστόσο επισήμανε ότι «αρκετές εκατοντάδες» υπάλληλοι θα ειδοποιηθούν σύντομα για τον τερματισμό της σύμβασης τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται φρενίτιδα απολύσεων από την Amazon, παρόλο που η εταιρεία έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Prime που πληρώνουν σε μηνιαία βάση. Η εταιρεία απέλυσε σχεδόν 200 άτομα από το τμήμα ανάπτυξης παιχνιδιών τον Νοέμβριο που μας πέρασε καθώς και αρκετές εκατοντάδες άτομα από το τμήμα Alexa. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Amazon απέλυσε 18.000 υπαλλήλους από τα τμήματα λιανικής πώλησης και προσλήψεων.

Συνολικά, η Amazon έχει απολύσει περισσότερους από 27.000 υπαλλήλους τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και 9.000 υπαλλήλων πέρυσι. Και όλα τα παραπάνω, την ώρα που η εταιρεία ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ σε ετήσια βάση. Όμως η Amazon δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει προχωρήσει σε απολύσεις από τον τεχνολογικό κλάδο: οι Google, Meta, Spotify, Epic Games, Unity και άλλες εταιρείες έχουν ήδη προβεί σε σημαντική μείωση του δυναμικού τους.  

  • Like 2
  • Sad 2