Από ότι φαίνεται, η Amazon θέλει να εξασφαλίσει περισσότερο αποκλειστικό περιεχόμενο για την πλατφόρμα streaming της (Amazon Prime Video) και βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της θρυλικής MGM.

Σύμφωνα με έντονη φημολογία από τις ιστοσελίδες The Information, Variety και New York Times, η εταιρεία του Jeff Bezos επιδιώκει να εξαγοράσει την MGM έναντι $9 δισεκατομμυρίων. To «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας MGM περιλαμβάνει πασίγνωστα franchises όπως τα James Bond, The Hobbit, Robocop, Stargate και χιλιάδες άλλες ταινίες. Να αναφέρουμε ότι η MGM είναι και η ιδιοκτήτρια του καναλιού Epix από το 2017.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Engadget, η Amazon επαναπροσέλαβε τον Jeff Blackburn για να επιβλέπει ορισμένες επιχειρήσεις όπως τα Amazon Studios και Twitch, οπότε το πιθανότερο είναι να αναλάβει και την επίβλεψη της MGM, εφόσον βεβαίως εξαγοραστεί από την Amazon.

MGM.jpg

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί η συγκεκριμένη φήμη, καθώς πρώτα είχε αναφερθεί από το Forbes, τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο μεταβαλλόμενο τοπίο του θεάματος τελευταία, καθώς πραγματοποιείται την ώρα που το Netflix ξεκινάει μία σημαντική συνεργασία με την Sony Pictures, η AT&T πουλάει την Warner Media και η Disney+ συνεχίζει αδιάκοπα να παράγει περιεχόμενο Star Wars/ Marvel.