Το πρώην στέλεχος της Microsoft Panos Panay θα αναλάβει επικεφαλής του τμήματος Devices and Services (D&S) της Amazon, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Θα ξεκινήσει στο νέο του ρόλο στα τέλη Οκτωβρίου όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy.

"Ως ένας ισχυρός κατασκευαστής και εφευρέτης προϊόντων που έχει βαθιά εμπειρία τόσο στο hardware όσο και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ο Πάνος θα είναι μια σπουδαία προσθήκη στον οργανισμό μας D&S που προχωράει μπροστά", έγραψε ο Jassy σε ένα σημείωμα. "Παραμένω αρκετά ενθουσιασμένος για το γεγονός της εφεύρεσης και τις επιχειρήσεις που χτίζουμε στην D&S και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Πάνο".

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Panay αποχωρεί από τη Microsoft μετά από 19 χρόνια παρουσίας, πιο πρόσφατα ως επικεφαλής του τμήματος προϊόντων, όπου επέβλεπε τις συσκευές Surface και την ανάπτυξη των Windows 11. Οι φήμες γρήγορα πρότειναν ότι ο Panay θα μετακόμιζε στην Amazon για να ηγηθεί των ομάδων Alexa και Echo.

Ο Panay θα αναλάβει από τον απερχόμενο επικεφαλής της D&S, Dave Limp, και το ζευγάρι θα συνεργαστεί για μερικούς μήνες για να γίνει η μετάβαση ομαλά. Ο Limp έχει επίσης μια νέα δουλειά. Φεύγει από την Amazon για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της διαστημικής εταιρείας Blue Origin του Jeff Bezos.