Ο Panos Panay, ο επικεφαλής του τομέα προϊόντων στη Microsoft, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των Windows και της σειράς Surface, αποχωρεί από τη Microsoft. 

Μέσω email τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Rajesh Jha ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι: «Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην εταιρεία, ο Panos Panay αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Microsoft».

Η αποχώρηση του Panay από τη Microsoft είναι κάπως απότομη. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Panay ανέφερε πως περίμενε με ανυπομονησία να παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση της Microsoft που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου, όπου η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις τελευταίες προσθήκες στη σειρά Surface και «καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης». Ωστόσο, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο The Verge πως ο Panay δεν θα εμφανιστεί στην εκδήλωση αυτής της εβδομάδας.

Ο Panay προσχώρησε στη Microsoft το 2004 ως group program manager. Αφού επέβλεψε τη σειρά Surface και άλλα βασικά προϊόντα, ο Panay έγινε επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας το 2018, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης των Windows 11. Το 2021 προήχθη σε αντιπρόεδρο ως μέλος της ανώτατης ηγετικής ομάδας που συμβουλεύει άμεσα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella. 

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο Panay (που κατάγεται από την Κύπρο) αναφέρει ότι «αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι είναι «αιωνίως ευγνώμων για τον χρόνο μου στη Microsoft και τους καταπληκτικούς ανθρώπους που είχα την τιμή να φτιάξω προϊόντα μαζί τους». Με τα χρόνια, ο Panay έγινε ένα από τα κύρια πρόσωπα της Microsoft, αναλαμβάνοντας μετά τη σειρά Surface, και το τμήμα των Windows, έχοντας δηλώσει ότι η επόμενη τους έκδοση θα στηρίζεται πολύ στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τη θέση του πάντως ως επικεφαλής των Windows και του Surface θα αναλάβει ο Yusuf Mehdi, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που βλέπουμε να ανακοινώνουν σημαντικές προσθήκες στα Windows. Η οργανωτική αλλαγή έρχεται σε πολυάσχολη περίοδο για τη Microsoft, καθώς επικεντρώνεται στην προσθήκη χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στα Windows 11, ενώ επίκειται και η κυκλοφορία των Windows 12 το επόμενο έτος.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία σου, την υποστήριξή σου και όλα όσα έχεις κάνει για τη Microsoft, τους πελάτες και συνεργάτες μας.  Όπως δήλωσε ο Rajesh, παραμένουμε σταθεροί και πεπεισμένοι στη στρατηγική μας. Ο Yusuf Mehdi θα αναλάβει επικεφαλής των τμημάτων των Windows και Surface».

Ενημέρωση 20:50 - Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τον επόμενο σταθμό του Panos Panay. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρώην επικεφαλής των Windows και Surface θα μετακομίσει στην Amazon και στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την Alexa και τα έξυπνα ηχεία Echo. Ο Dave Limp, ο επί μακρόν επικεφαλής του hardware της Amazon, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσυρθεί από την εταιρεία πριν από το τέλος του έτους. Η Amazon που κατασκευάζει επίσης τα γνωστά Fire TV sticks, tablets και τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Kindle, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις πριν μερικούς μήνες, τερματίζοντας αρκετά projects.

  • Like 3
  • Confused 2
  • Sad 2