Η εταιρία παραμένει ακόμη αφοσιωμένη στην εργασία σε χώρους εντός των γραφείων της παρά την πανδημία.

Η Amazon παρουσίασε σχέδια για τη δεύτερη φάση των κεντρικών της γραφείων στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και είναι ξεκάθαρο ότι το περιβάλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο. Τα τρία κτίρια των 22 ορόφων δεν θα επικεντρώνονται μόνο στη βιωσιμότητα αλλά θα αλληλεπιδρούν και άμεσα με τη φύση. Το κεντρικό κτίριο έχει ελικοειδές σχήμα, εμπνευσμένο από το DNA, όπου θα περιβάλλεται από δέντρα και κήπους που θα φτάνουν ως την κορυφή. Όπως το Amazon Spheres στο Σιάτλ, έτσι και στα νέα γραφεία το πράσινο θα βρίσκεται παντού.

Κάθε κτίριο θα διαθέτει ηλεκτρική κεντρική θέρμανση και ψύξη με την ενέργεια να προέρχεται από ένα ηλιακό αγρόκτημα στη Βιρτζίνια. Ο περιβάλλων χώρος των 2.5 στρεμμάτων θα έχει δημόσια προσβάσιμους χώρους όπως πεζοδρόμους και καταστήματα λιανικής ενώ τα φορτηγά θα παραδίδουν τα εμπορεύματά τους στο υπόγειο. Θα υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο στο οποίο θα μπορούν να διοργανωθούν από μουσικές παραστάσεις έως και λαϊκές αγορές. Ακόμη, θα υπάρχουν λωρίδες ποδηλάτων αλλά και σχετικές εγκαταστάσεις για τους ποδηλάτες ώστε να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι.

Τα κτίρια αναμένεται να είναι έτοιμα το 2025 και όταν τελικά επιστρέψει ο κόσμος στα γραφεία, η Amazon γνωρίζει πως η πανδημία θα έχει φέρει αλλαγές. Η εταιρία έχει προβλέψει να δημιουργήσει περιβάλλοντα συνεργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν αυτούς τους κοινόχρηστους χώρους για να ολοκληρώνουν μαζί με άλλους συναδέλφους τις διάφορες εργασίες τους.

  • Like 2