Μετά από αρκετό καιρό, το Prime Video, η video streaming υπηρεσία της amazon, αποκτά ένα νέο περιβάλλον σε μια κίνηση που για πολλούς ήταν αναγκαία.

Η ενημέρωση θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε διάφορες συσκευές στις οποίες η εφαρμογή έχει παρουσία, όπως τη σειρά Fire TV της Amazon αλλά και σε πολλές τηλεοράσεις, με την amazon να αφήνει μια  αόριστη υπόσχεση για το "καλοκαίρι" στο ερώτημα το πότε όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Μάλιστα η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα μικρό βίντεο στο οποίο αναφέρεται πάνω στις αλλαγές που έχει προχωρήσει.

Το περιεχόμενο εξακολουθεί να ταξινομείται σε οριζόντιες σειρές με μεγάλες, ορθογώνιες εικόνες που προωθούν κάθε εκπομπή ή ταινία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά έχει κάπως αλλάξει. Πλέον υπάρχουν έξι κύριες καρτέλες, καθεμία από τις οποίες είναι προσβάσιμη μέσω ενός νέου μενού στην πλαϊνή μπάρα και όχι τοποθετημένη οριζόντια κατά μήκος του επάνω μέρους της οθόνης όπως πριν. Αυτές είναι οι Home, Store, Find, Live TV, Free With Ads και My Stuff. Το περιεχόμενο που παρέχεται δωρεάν με τη συνδρομή σας στο Prime Video επισημαίνεται με ένα μπλε checkmark, ενώ οτιδήποτε θα έπρεπε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε έχει τώρα ένα εικονίδιο σακούλας αγορών.

Η οθόνη "Home" έχει εύκολη πρόσβαση σε άλλες συνδρομές, καθώς και μια νέα σειρά "Continue Watching" που εμφανίζει όχι μόνο τι παρακολουθήσατε, αλλά και πόσο μακριά φτάσατε πριν σταματήσετε την τελευταία φορά. Μια νέα ενότητα "Top 10" δείχνει τι ήταν δημοφιλές τελευταία στην υπηρεσία. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι εκτός από όλα αυτά, υπάρχει ένα νέο υπομενού "Sports" που δίνει πρόσβαση σε όλες τις ζωντανές μεταδόσεις που προσφέρει το ίδιο το Prime Video αλλά και οι διάφορες πρόσθετες συνδρομές σας εντός του Prime. Με δεδομένο ότι η Amazon κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του Champions League σε συγκεκριμένες χώρες όπως επίσης και των αγώνων του NFL, αυτή θα είναι μια σημαντική σελίδα αφού κάνει σαφές ότι η εταιρεία θέλει να επεκταθεί στη ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων.

Σε γενικές γραμμές, το νέο περιβάλλον είναι πιο κομψό και καθαρό, αν και τα πλακίδια είναι πολύ μεγάλα, ενώ η ενημέρωση φαίνεται να εξακολουθεί να προωθεί σε μεγάλο βαθμό τα πρωτότυπα προγράμματα της Amazon σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. 

  • Like 1