Ο Jamie Siminoff, ιδρυτής της Ring και εφευρέτης του έξυπνου κουδουνιού που τα ξεκίνησε όλα, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Σε μια ανάρτηση στο blog της Ring, ο Jamie Siminoff εξήγησε ότι το πραγματικό του πάθος είναι οι εφευρέσεις και ότι πρόκειται να επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων προϊόντων για την εταιρεία αναλαμβάνοντας τον ρόλο του επικεφαλής εφευρέτη (Chief Inventor) της.

Από ότι φαίνεται, η υπόλοιπη ομάδα της Ring γνώριζε από τον περασμένο Ιούνιο για τα σχέδια μετάβασης και της ανάληψης νέων καθηκόντων. Από τις 22 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό, την ηγεσία της Ring θα αναλάβει η Elizabeth Hamren, πρώην COO της Discord,. Η νέα Διευθύνων Σύμβουλος θα αναλάβει επίσης επικεφαλής των τμημάτων Blink, Amazon Key και Amazon Sidewalk.

Στην ανάρτηση του στο blog της εταιρείας, ο Jamie Siminoff έγραψε για το πως δημιουργήθηκε το πρώτο βιντεοκουδούνι της Ring στο γκαράζ του και πως η εταιρεία που δημιούργησε στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια που προσφέρει προϊόντα σε ποικίλες κατηγορίες, όπως κάμερες, συναγερμούς ή ακόμη και security drones. Το 2018, η Amazon εξαγόρασε την εταιρεία σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί και να εκθρονίσει τη Nest, επιτρέποντας στη Ring να επεκτείνει την παραγωγή της και να προσεγγίσει πελάτες που προηγουμένως δεν είχε τις δυνατότητες, ούτε και τους πόρους για να το κάνει. 

ring_video_doorbell_wired.jpg

Τα τελευταία χρόνια πάντως, ο Jamie Siminoff βρέθηκε αντιμέτωπος τόσο με επικρίσεις όσο και με τις συνέπειες για τη στενή σχέση της Ring με την αστυνομία και τις αρχές επιβολής του νόμου. Η εταιρεία δέχθηκε πυρά από νομοθέτες, γερουσιαστές και υποστηρικτές της ιδιωτικότητας καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε δημιουργήσει στενές σχέσεις και συνεργαζόταν με περισσότερες από 600 αστυνομικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, όχι μόνο παραχωρούσε πρόσβαση στα αρχεία βίντεο διάφορων ιδιοκτητών σπιτιών στις αστυνομικές αρχές, αλλά τους επέτρεπε να διατηρούν τα αρχεία βίντεο επ’ αόριστον καθώς και να τα διαμοιράζουν με όποιον επιθυμούσαν. Το 2021, η Ring τελικώς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν τα αιτήματα πρόσβασης σε βίντεο από τις αρχές επιβολής του νόμου, και τους ζήτησε να υποβάλλουν τα αιτήματα τους δημοσίως εντός 12 ωρών από ένα περιστατικό, εφόσον ήθελαν ένα αντίγραφο κάποιου βίντεο παρακολούθησης.

  • Thanks 1