Οι συνδρομητές της υπηρεσίας streaming Prime Video της Amazon θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από τις αρχές του επόμενου έτους, εκτός αν πληρώσουν επιπλέον 2,99 λίρες για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία θα αρχίσουν να βλέπουν "περιορισμένες διαφημίσεις" στο streaming περιεχόμενο μετά τις 5 Φεβρουαρίου. Οι χρήστες του Prime Video στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις από τις 29 Ιανουαρίου.

Οι αντίπαλοι του Prime, το Netflix και το Disney+ έχουν ήδη εισαγάγει φθηνότερα πακέτα streaming με διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τους καταναλωτές που έχουν επίγνωση του κόστους και ανησυχούν για την αύξηση των λογαριασμών των νοικοκυριών. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά στην περίπτωση της Amazon είναι ότι η σχετική βαθμίδα με τις διαφημίσεις δεν είναι φθηνότερη και οι χρήστες θα πρέπει αντ' αυτού να πληρώσουν περισσότερα ($2,99/μήνα) για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις.

Οι μεγάλες εταιρείες streaming έχουν προσαρμόσει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα μετά τη μετα-πανδημική επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών, επιδιώκοντας να στρέψουν τις ζημιογόνες υπηρεσίες προς την κερδοφορία, εισάγοντας συνδρομητικά πακέτα με διαφημίσεις, αυξάνοντας τις τιμές και περικόπτοντας τις δαπάνες για το περιεχόμενο.

Σε email προς τους συνδρομητές του Prime Video, η Amazon δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να "συνεχίσει να επενδύει σε συναρπαστικό περιεχόμενο και να συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα". Η Amazon δήλωσε ακόμα ότι δεν θα κατακλύσει τους θεατές με διαφημιστικά μηνύματα, λέγοντας ότι θα έχει "σημαντικά λιγότερες διαφημίσεις από τα τηλεοπτικά κανάλια που αλλά και άλλους παρόχους streaming TV".

Η εταιρεία αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι σχεδίαζε να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της και να αναπτύξει διαφημίσεις σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ο Καναδάς.

Η συνδρομή Prime της Amazon, η οποία περιλαμβάνει πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming μουσικής και βίντεο και προνόμια όπως δωρεάν και γρήγορη παράδοση πακέτων, κοστίζει 8,99 λίρες το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει την τιμή της υπηρεσίας το επόμενο έτος, εκτός εάν οι πελάτες επιλέξουν να πληρώσουν το επιπλέον ποσό για την επιλογή χωρίς διαφημίσεις.

Το Netflix, το οποίο άρχισε να αναπτύσσει τη διαφημιστική του βαθμίδα στα τέλη του 2022, δήλωσε ότι έχει πλέον περίπου 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως που έχουν εγγραφεί σε αυτήν. Η εταιρεία streaming χρεώνει 4,99 λίρες το μήνα για τη βασική βαθμίδα, σημαντικά λιγότερα χρήματα δηλαδή από το κανονικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις των 10,99 λιρών.

Η Disney+ χρεώνει 4,99 λίρες το μήνα για την υπηρεσία της με διαφημίσεις, η οποία ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, ή 7,99 λίρες για το τυπικό πακέτο της χωρίς διαφημίσεις.

  • Confused 1
  • Sad 1