Όπως φαίνεται, δεν είναι τόσο εύκολο να στήσει κανείς προηγμένη υπηρεσία χαρτογράφησης

Ο Κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Baidu, τον τελευταίο καιρό έχει κάνει προτεραιότητα την Baidu Maps υπηρεσία της, καθώς θέλει να χρησιμοποιείται όχι μόνο από το κοινό στην τοπική αγορά της Κίνας, αλλά να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Με μια τέτοια κίνηση και άνοιγμα στην αγορά, ελπίζουν σε βάθος χρόνου να χτυπήσουν το αντίστοιχο Google Maps, που παραμένει Νο. 1 υπηρεσία στον συγκεκριμένο τομέα. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να ξεπεράσουν άλλα εμπόδια. Συγκεκριμένα, στη Baidu έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους κοντά στα 10 εκατομμύρια δολάρια, επειδή χρησιμοποιούσε τα δεδομένα χαρτών άλλης εταιρείας, χωρίς άδεια. Όπως φαίνεται, υπήρχε συνεργασία μεταξύ Baidu και NavInfo για παροχή δεδομένων στην Κινέζικη εταιρεία, αλλά η σύμβαση αδειοδότησης έληξε.

Με λίγα λόγια, η Baidu δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τα δεδομένα της NavInfo πέραν της λήξης του συμβολαίου, αλλά τα χρησιμοποιούσε παρόλα αυτά, με το θέμα να μεταφέρεται στα δικαστήρια. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η Baidu ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε την ιδιοκτησία της NavInfo και αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της για χρήση δεδομένων της Baidu Maps υπηρεσίας χωρίς εξουσιοδότηση.

Στο τέλος της ημέρας, έχουμε δύο εταιρείες που αλληλοκατηγορούνται για χρήση δεδομένων χωρίς εξουσιοδότηση. Αλλά η NavInfo ξέρει πως θα κερδίσει τη δίκη, αναφέροντας πως τα δεδομένα τους έρχονται με σκόπιμα λάθη, όπως δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά, που προστέθηκαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, να βρίσκουν όσους χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους χωρίς εξουσιοδότηση.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 4