Την Πέμπτη, η OpenAI κυκλοφόρησε μια δωρεάν εφαρμογή του ChatGPT, αρχικά για iPhone και μόνο για όσους μένουν στις ΗΠΑ.

Η επίσημη εφαρμογή του ChatGPT για iOS περιλαμβάνει -εκτός πληκτρολγίου-, υποστήριξη φωνητικής εισαγωγής μέσω του μοντέλου αναγνώρισης ομιλίας Whisper AI. Μπορεί επίσης να συγχρονίσει το ιστορικό συνομιλιών με την web έκδοση του δημοφιλούς chatbot. Η κίνηση αυτή φέρνει το ChatGPT για πρώτη φορά σε επίσημη εγγενή εφαρμογή για smartphones αλλά και για το iPad ενώ η OpenAI υπόσχεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και η Android έκδοση.

Το ChatGPT, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, είναι ένα γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, με το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνομιλήσει. Έκτοτε, έχει επεκταθεί σε έναν ευέλικτο βοηθό AI που μπορεί να βοηθήσει σε εργασίες όπως η παραγωγή ιδεών, η βοήθεια στη σύνθεση, η περίληψη σημειώσεων, οι εξατομικευμένες συμβουλές για διάφορα θέματα και η μορφοποίηση ή η επεξεργασία κειμένου. Μπορεί επίσης δυνητικά να χρησιμεύσει ως εκπαιδευτική πηγή, αν εμπιστεύεστε την ακρίβεια των απαντήσεών του, οι οποίες είναι μερικές φορές ανακριβείς.

Όπως και στον ιστότοπο του ChatGPT, οι χρήστες πρέπει να συνδεθούν στην εφαρμογή ChatGPT με έναν λογαριασμό OpenAI για να τη χρησιμοποιήσουν, ενώ η επεξεργασία των ερωτημάτων σας από την τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποιείται εκτός συσκευής, στους servers της OpenAI, οπότε απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

openai-app-store.webp.98ebdcc04e20a48b552dd783c7e5c645.webp

Οι συνδρομητές του ChatGPT Plus έχουν πρόσβαση σε παρόμοια χαρακτηριστικά με την web έκδοση, όπως το GPT-4, υποσχέσεις για "πρώιμη πρόσβαση" σε νέα χαρακτηριστικά και ταχύτερους χρόνους απόκρισης. 

Η OpenAI έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της εφαρμογής στις ΗΠΑ, με σχέδια επέκτασης σε επιπλέον χώρες τις επόμενες εβδομάδες. "Ανυπομονούμε να δούμε πώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Καθώς συγκεντρώνουμε τα σχόλια των χρηστών, δεσμευόμαστε για συνεχείς βελτιώσεις των χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του ChatGPT", γράφει η OpenAI στο επίσημο blog post της ανακοίνωσης. Σύμφωνα με την OpenAI, "η κυκλοφορία της εφαρμογής ChatGPT για iOS είναι ένα βήμα προς τον στόχο μας να μετατρέψουμε την έρευνα αιχμής σε πρακτικά εργαλεία, αυξάνοντας παράλληλα συνεχώς την προσβασιμότητά τους".

Το OpenAI επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για την κυκλοφορία της εφαρμογής ChatGPT για συσκευές Android "σύντομα", επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα αυτού του εργαλείου σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών κινητών τηλεφώνων.

Η έλευση της επίσημης εφαρμογής του ChatGPT έρχεται να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα απομιμήσεων και τυχόν χρεώσεων αφού μια απλή αναζήτηση για την εφαρμογή μέσα στο App Store οδηγεί σε πολλά ανεπιθύμητα αποτελέσματα που ελάχιστη σχέση έχουν με το γνωστό chatbot. 
 

  • Thanks 1