Όπως είχε υποσχεθεί η OpenAI, η εφαρμογή του ChatGPT είναι από σήμερα διαθέσιμη και για την πλατφόρμα του Android.

Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες (μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα), με την επέκταση της κυκλοφορίας της να γίνεται σταδιακά. Όπως και στην έκδοση για iOS, μπορείτε να μιλήσετε με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για να λάβετε συμβουλές, απαντήσεις και άλλες (πιθανόν) χρήσιμες απαντήσεις. Μπορείτε να κάνετε φωνητικά αιτήματα χρησιμοποιώντας την εσωτερική αναγνώριση ομιλίας της OpenAI, να συγχρονίσετε το ιστορικό των συνομιλιών σας σε όλες τις συσκευές και να εξάγετε δεδομένα, όμως δεν υποστηρίζεται η λειτουργία των plugins. Οι συνδρομητές του ChatGPT Plus μπορούν ακόμα να εναλλάσσονται κατά βούληση μεταξύ του GPT-3.5 και GPT-4 γλωσσικών μοντέλων. 

chatgpt.jpeg.c4b699a71a3ff9b456afabdb9fcb158b.jpeg

Η εφαρμογή στόχο έχει να κάνει το ChatGPT πιο προσιτό, ιδίως σε χώρες όπου κυριαρχεί το Android ή οι υπολογιστές είναι λιγότερο διαδεδομένοι. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για τους χρήστες iPhone από τον Μάιο, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε με υποστήριξη iPad. Όπως και με το Bing Chat (που βασίζεται στο GPT-4), το Bard και άλλα συστήματα συνομιλιακής τεχνητής νοημοσύνης, τα αποτελέσματα που παράγει και το ChatGPT χρειάζονται πολλές φορές έλεγχο για την ακρίβειά τους. Η τεχνολογία είναι επιρρεπής σε "ψευδαισθήσεις" που μπορεί να οδηγήσουν σε ψευδείς ισχυρισμούς, κακή λογική συμφραζομένων και άλλα αποτελέσματα που δεν είναι αξιόπιστα. Το ChatGPT είναι μερικές φορές πιο χρήσιμο ως σημείο εκκίνησης για μια εργασία από την απόκτηση οριστικών απαντήσεων και μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση ιδεών αλλά και μιας αρχικής κατεύθυνσης για ένα project. 

Η OpenAI βοήθησε στη διάδοση της δημιουργικής ΤΝ μέσω εργαλείων όπως το ChatGPT, αλλά οδήγησε επίσης σε αντιδράσεις. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι τεχνολογίες όπως η συγκεκριμένη μπορούν να προωθήσουν την παραπληροφόρηση και το ίδιο το OpenAI ελπίζει να μετριάσει τους κινδύνους του AI. Οι Αμερικανοί ηθοποιοί απεργούν εν μέρει λόγω ανησυχιών ότι τα στούντιο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αντικαταστήσουν έστω ένα μέρος των υπηρεσιών που παρέχουν (πχ voice acting). Οι πολιτικοί, εν τω μεταξύ, πιέζουν για υπεύθυνη ανάπτυξη και ετοιμάζουν σχετικό κανονισμό. 

  • Like 5