Η Warner Music Central Europe προσέφερε το πρώτο συμβόλαιο δισκογραφικής εταιρείας σε έναν ψηφιακό χαρακτήρα, την Noonoouri.

Παράλληλα, η δισκογραφική εταιρεία κυκλοφόρησε την Παρασκευή το πρώτο της single με την ονομασία Dominoes, και σε συνεργασία με τον Γερμανό DJ Alle Farben.

Στην παραγωγή και για τη δημιουργία της φωνής της Noonoouri, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης , η οποία βασίζεται στη φωνή μιας πραγματικής τραγουδίστριας αλλά τροποποιήθηκε ώστε να έχει τον δικό της ξεχωριστό ήχο. Οι στιχουργοί και μουσικοί του κομματιού θα λάβουν δικαιώματα και μερίδια όπως σε οποιοδήποτε παραδοσιακό τραγούδι.

Το βίντεο κλιπ δείχνει επίσης το avatar να φοράει τη μάρκα εσωρούχων Skims της Kim Kardashian, την οποία επέλεξε ο δημιουργός της Noonoouri, Joerg Zuber.

Σχολιάζοντας το ντεμπούτο της στο μουσικό βίντεο στο Instagram, ο κ. Zuber είπε: "Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς για αυτό το μουσικό έργο, τελικά μπορούμε να μοιραστούμε αυτήν την απίστευτη ομαδική δουλειά με τον κόσμο. Ευχαριστώ την Warner Music που πίστεψε σε εμάς. Αυτή είναι μόνο η αρχή”.

Εκπρόσωπος της Warner Music Central Europe δήλωσε: "Η Noonoouri είναι ένας μακροχρόνιος ψηφιακός χαρακτήρας στον οποίο υπογράψαμε συμβόλαιο δισκογραφικής εταιρείας. Δεν είναι δημιουργημένη από τεχνητή νοημοσύνη, αν και χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία υποβοηθούμενη από τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στη δημιουργία της φωνής της. Ταλαντούχοι στιχουργοί και μουσικοί έγραψαν και ηχογράφησαν το ντεμπούτο της κομμάτι Dominoes και ανυπομονούμε οι θαυμαστές να το ανακαλύψουν."

  • Like 2
  • Confused 3
  • Sad 13