Η Heather Razzlekhan Morgan και ο Ilya Lichtenstein συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες αυτήν την εβδομάδα.

Το Netflix δημιουργεί μία σειρά από επεισόδια για την Heather Razzlekhan Morgan και τον σύζυγό της, Ilya Lichtenstein, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για το «ξέπλυμα» 119.754 Bitcoin, τα οποία είχαν κλαπεί από το hack του 2016 της πλατφόρμας Bitfinex.

Την εποχή της κλοπής, τα συνολικά κλεμμένα κρυπτονομίσματα είχαν αξία περίπου $63,7 εκατομμύρια. Τώρα, αυτά αξίζουν πάνω από $5 δισεκατομμύρια. Οι Lichtenstein και Morgan φέρονται να «ξέπλυναν» περίπου 25.000 Bitcoin, αξίας $1,08 δισεκατομμυρίων, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και διάφορους λογαριασμούς για να αγοράζουν χρυσό και NFTs. Αν καταδικαστούν, οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια.

Μετά από εντάλματα έρευνας, οι πράκτορες απέκτησαν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό του Lichtenstein, ο οποίος περιείχε τα κλειδιά ενός πορτοφολιού που είχε περισσότερα από 94.000 Bitcoin, τα οποία είχαν κλαπεί από το Bitfinex. Οι πράκτορες κατέσχεσαν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν αξία $3,6 δισεκατομμυρίων.

Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική κατάσχεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει γίνει ποτέ. Το Netflix αποκάλεσε αυτό το έγκλημα ως «τη μεγαλύτερη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος στην ιστορία».

Η streaming υπηρεσία, χρησιμοποίησε τον Chris Smith για τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλά projects που βασίζονται σε απάτες και εγκλήματα υψηλού προφίλ. Έχει ήδη σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για το διαβόητο Fyre Festival καθώς και άλλο ένα για την εξαφάνιση της Madeleine McCann.

  • Like 2