Ένας στους πέντε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε συναλλαγές εικονικών νομισμάτων τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποίησε η Thomson Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από όσους απάντησαν ότι εξετάζουν να διαπραγματευθούν κρυπτονομίσματα, όπως το διάσημο bitcoin, το 70% δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τις συναλλαγές σε διάστημα τριών με έξι μηνών.

Το δείγμα της έρευνας κάλυψε περισσότερους από 400 πελάτες στις πλατφόρμες της Thomson Reuters, στους οποίους περιλαμβάνονται διαχειριστές κεφαλαίων, hedge funds και τμήματα συναλλαγών των μεγαλύτερων τραπεζών. Η Thomson Reuters, η μητρική εταιρεία του πρακτορείου Reuters, προσφέρει δεδομένα και ειδήσεις στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα είχε κατακόρυφη άνοδο πέρυσι μετά το ράλι των τιμών, ενώ την ίδια ώρα προβλέπεται η αύξηση της συμμετοχής στην εν λόγω αγορά των θεσμικών “παικτών”, παρά τις προειδοποιήσεις των ρυθμιστικών αρχών προς τους επενδυτές για τους κινδύνους η αγορά αυτή να εξελιχθεί σε “φούσκα” και τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές.

Οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν για λογαριασμό των επενδυτών τους, ενώ τα hedge funds έχουν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές συναλλαγές.

Η έρευνα της Thomson Reuters είναι η πρώτη αυτού του είδους. Επομένως, δεν είναι δυνατό να εξαχθεί κάποιο τελεσίδικο συμπέρασμα, περί αλλαγής στις τάσεις των επενδυτών όσον αφορά τα εικονικά νομίσματα.

Reuters